Își vor pierde valoarea: 10 alimente pe care să nu le păstrezi niciodată în frigider

De cele mai multe ori, suntem tentați să depozităm toate alimentele în frigider. Însă există câteva alimente pe care ar fi mai bine să nu le pui în frigider niciodată. Cămara sau pivnița este cel mai bun loc pentru ele. Iată 10 alimente care își pierd proprietățile atunci când sunt băgate la frigider.

1. Pâinea

Pâinea se usucă mai repede dacă este păstrată în frigider. În afară de asta devine rece și își pierde gustul. Cel mai bine este să o păstrezi într-o cutie specială și să o împachetezi într-o pungă. Dacă dintr-un motiv sau altul trebuie să o păstrezi mai mult timp, pâinea se înfășoară într-un prosop și se pune în congelator.

2. Cartofii

Cartofii ocupă mult loc și creează dezordine. Atunci când sunt băgați în frigider, cartofii devin dulci și granuloși (în cel mai bun caz). Însă de cele mai multe ori, pot să devină amari. Condițiile ideale pentru depozitarea cartofilor sunt o cameră răcoroasă, unde nu există multă umiditate și temperaturi scăzute.

3. Roșiile

Roșiile își schimbă aroma și textura atunci când sunt păstrate în frigider. Sub influența temperaturilor scăzute și a umidității, aceste legume își pierd nu numai gustul, ci și toate proprietățile gastronomice. De aceea, se recomandă ca roșiile să fie păstrate într-un loc răcoros, dar nu în frigider.

4. Avocado

Avocado este unul dintre acele fructe care își continuă procesul de coacere, chiar și după ce este cules. De aceea, nu se recomandă să fie păstrat în frigider pentru că va înceta să se coacă. În rest, până nu este tăiat, fructul se simte bine la temperatura camerei și nu există motive pentru a-l păstra în frigider.

5. Bananele

Bananele necoapte pot fi păstrate în frigider, dar cele coapte nu, pentru că se vor înnegri mai rapid. De regulă, bananele coapte se alterează timp de 2-3 zile. Dar dacă vrei să rămână proaspete pentru mai mult timp, e suficient să le înfășori capetele cu folie alimentară. Același lucru e valabil pentru mere – mai bine să le păstrezi într-o pungă.

6. Ceapa

Umezeala și frigul din frigider înmoaie ceapa și îi scurtează durata de viață. De asemenea, umiditatea ridicată poate provoca mucegai. Prin urmare, cel mai bine este să păstrezi ceapa într-un loc răcoros, uscat, dar nu lângă cartofi deoarece pot influența negativ aroma și proprietățile ei.

7. Usturoiul

Dacă este pus la frigider, usturoiul își pierde proprietățile gastronomice și devine moale, asemenea cauciucului. Pentru a prelungi durata de viață a cepei și a usturoiului, păstrează aceste legume în pungi de hârtie găurite. Ele își vor păstra proprietățile mai mult timp și nu vor fi afectate de mucegai cel puțin câteva luni.

8. Uleiul de măsline

Nu păstra uleiul în frigider. La temperaturi scăzute acesta își schimbă vâzcozitatea și acest lucru influențează nu numai calitatea lui, ci și calitatea alimentelor gătite în ulei. Pentru a păstra toate proprietățile benefice ale uleiului de măsline, este important să se respecte regimul optim de temperatură – de la +12 la +16 grade.

9. Cafeaua

Indiferent că vorbim de cafea măcinată sau boabe, acest aliment nu se păstrează niciodată în frigider pentru că își pierde nu numai proprietățile, ci și aroma. Boabele de cafea și cafeaua măcinată au proprietăți absorbante și tind să absoarbă umezeala și alte mirosuri din frigider.

10. Mierea

Mierea nu are termen de valabilitate. Prin urmare, nu ai de ce să o păstrezi în frigider, mai ales că în frigider acest produs se întărește, de multe ori se zaharisește și își pierde proprietățile gustative. Mierea trebuie păstrată într-un recipient de sticlă, într-un loc ferit de lumină.