Învață să muncești în grădină: 8 din 10 grădinari nu știu despre aceste trucuri!

Primăvara ne bate la ușă, de aceea, astăzi vom discuta despre câteva trucuri utile pentru a avea o grădină frumoasă și roditoare. Sunt trucuri simple, la îndemâna tuturor, care îți vor face munca mai ușoară.

Trucuri utile pentru grădină

1. Un pat vertical de grădină este o opțiune grozavă pentru cei care nu au atât de mult spațiu pe cât și-ar dori. Oricine îl poate construi. Dar gândește-te cât de frumos va arăta!

2. Dacă ai un butoi vechi, nu te grăbi să-l arunci! Cu puțin efort acesta se poate transforma într-un scaun confortabil de grădină. Adăugă un baldachin, niște perne, câteva pături și vei obține un mini foișor.

3. Iar dintr-o bucată de pânză și două bețe poți confecționa un suport pentru lemne. Datorită lui nu va trebui să te murdărești sau să cari lemnele în spate.

4. Irigarea culturilor este un proces plictisitor și anevoios. Ca să-ți fie mai ușor, poți confecționa un astfel de instrument. Vei avea nevoie de o sticlă de plastic, un furtun și câteva pixuri.

5. Pentru a proteja o cultură individuală de frig, folosește o cutie veche de discuri. Efectul de seră nu a dispărut nicăieri.

6. Iar pentru o astfel de potecă nu va trebui să sapi și să inventezi nimic. O poate monta chiar și un copil.

7. O găleată de cauciuc poate fi folosită ca organizator sau recipient pentru resturi organice, dar și pentru o varietate de articole de grădină.

8. Datorită acestui instrument vei obosi mai puțin, iar picioarele îți vor rămâne curate.

9. Uită de descipatul tradițional. Cu un despicator pentru lemn te expui la mai puține pericole.

10. Pentru o mai bună organizare a culturilor, mulți grădinari se folosec de paleți.

11. Căpșuna ocupă destul de mult spațiu în grădină și se culege greu. De aceea, poate fi crescută pe verticală.

12. Dacă răsadurile culturilor iubitoare de căldură – roșii, ardei, castraveți – au fost deja plantate, iar prognoza meteo promite o răcire bruscă, culturile pot fi protejate, confecționând mini sere din flacoane de plastic de 5-10 litri.

13. Lutrasilul este util pentru morcovi. Acest material creează efectul de seră și protejează morcovul de dăunători.

14. Să desfaci un furtun lung nu este cea mai plăcută experiență. De aceea, îți recomandăm să cumperi un astfel de suport.

15. Din sticlele goale de plastic poți confecționa instrumente pentru orice ocazie.