Învață să faci curat: 8 din 10 gospodine uită să curețe aceste 5 lucruri!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea vorbesc despre o gospodină iscusită. Dar chiar și o gospodină iscusită poate trece cu vederea peste aceste 5 lucruri.

1. Bureții de bucătărie

Bureții trebuie dezinfectați în fiecare săptămână și schimbați o dată la 3-6 săptămâni. Studiile au demonstrat că după 2 săptămâni de utilizare, într-un burete de bucătărie pot fi găsite peste 360 de tipuri de bacterii. Nemaivorbind de murdărie și ulei. Pe de altă parte, contaminarea încrucișată nu a dispărut nicăieri. De aceea, ori aruncă-i, ori dezinfectează-i în apă clocotită.

2. Robinetul

Obișnuim să curățăm chiuveta, dar de multe trecem cu vederea peste robinet. Din cauza depunerilor de calcar și a impurităților din apă, pe robinete, baterii și capete de la duș apar urme care se curăță greu, arată urât și facilitează răspândirea bacteriilor. Pentru a scăpa de ele, e suficient să tai o lămâie în jumătate și să ștergi suprafețele afectate cu unul din capete.

3. Tocatorul

Fisurile negre de pe tocator sunt pline de microbi și bacterii. De pe tocator, ele ajung direct în farfurie. Pentru a prelungi durata de viață a tocatorului de lemn, clătește-l regulat cu oțet alb. Oțetul îndepărtează murdăria și asigură un efect antibacterian durabil. În general, se recomandă să folosești modele de plastic și să ai mai multe tocatoare pentru a evita contaminarea încrucișată.

4. Telefonul

Șterge cât mai des ecranul telefonului. Studiile au demonstrat că pe ecranul telefonului se adună cele mai multe bacterii. Prin urmare, dacă nu vrei ca tenul tău să aibă de suferit din cauza inflamațiilor, șterge ecranul telefonului cât mai des posibil și nu atinge fața cu mâinile murdare. Același lucru e valabil pentru telecomandă.

5. Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde arată cât de des femeia se apucă de făcut curat. Pentru a curăța mai ușor interiorul cuptorului cu microunde, înmoaie un burete în apă, pune-l în cuptor și lasă aparatul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburul din burete va înmuia depunerile de grăsime și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi ulterior cu un burete de bucătărie uscat.

Citește și: 10 Trucuri de utilizare a cuptorului cu microunde, despre care nu ai știut!