Întrerupătoarele și mânerele: 10 locuri „invizibile” de care uităm când facem curățenie

Amintește-ți cât de des ștergi întrerupătoarele sau mânerele ușilor? Sau când ultima dată te-ai uitat sub saltea? Există lucruri de care uităm atunci când facem curățenie. Care sunt ele? Iată lista pe care s-o parcurgi înainte de a zice că ai terminat curățenia.

– Sertarul de detergent al mașinii de spălat rufe. Din cauza folosirii balsamului de rufe, aici se formează mucegai. Astfel, în funcție de cât de des utilizezi mașina de rufe, trebuie să cureți și să usuci bine sertarul.

– Partea dorsală a covoarelor. Și acolo se adună praf și gunoaie, așa că perfect ar fi să aspiri covoarele pe ambele părți.

– Coșul de gunoi. Chiar dacă folosești întotdeauna pungi de gunoi, nu înseamnă că acesta nu se murdărește. Se scurg uleiuri, resturi de mâncare, rămân mirosuri. Spală-l cu detergent din când în când.

– Deasupra frigiderului sau a dulapurilor înalte. Dacă nu vezi cum acolo s-a depus praful, nu înseamnă că el nu există și tu nu-l respiri.

-Și mașina de spalat vase are nevoie de îngrijire. În ea este aproape întotdeauna un mediu umed, propice pentru înmulțirea bacteriilor și fungilor. Există soluții dezinfectante speciale pentru mașini de vase care se folosesc la un ciclu îndelungat de spălare, fără veselă. La fel, nu uita să cureți regulat filtrul mașinii de grăsime și resturi de mâncare.

– Întrerupătoarele și mânerele ușilor. Le atingem de câteva ori pe zi și adesea nu cu mâinile curate. De aceea, ar fi bine să le dezinfectezi și pe acestea.

– Paharul pentru periuțe de dinți. Iarăși un mediu umed, în care bacteriile se înmulțesc cu plăcere.

-Spațiul dintre saltea și cadrul de pat. Aici, de regulă, se adună praf și păr.

– Interiorul sertarelor din baie și bucătărie. Periodic scoate tot ce păstrezi acolo și dezinfectează cu oțet.

– Grila de ventilație. Pe ea se adună foarte repede praful, iar la bucătărie și grăsimea.