Inspiră-te: 7 idei de organizare a bucătăriei preluate de pe Instagram!

Vă spunem ce trucuri grozave am observat printre bloggerii de pe Instagram – gospodine, designeri, organizatori de spații profesioniști, decoratori și pur și simplu iubitori de interioare frumoase și îngrijite.

Cuțite prinse de magnet sub dulapul de perete
În acest fel puteți ține cuțitele la îndemână, fără a aglomera șorțul și blatul sau a crea zgomot vizual. Ei bine, în general, depozitarea cuțitelor pe un magnet este cel mai corect mod de a le depozita și singura metodă pe care bucătarii profesioniști o recunosc

Plasă pentru cumpărături pentru depozitarea hârtiei igienice și nu numai
În ultimii câțiva ani, Instagram a cucerit tendința utilizării plaselor pentru cumpărături pentru depozitarea hârtiei igienice, a prosoapelor, ca un coș suspendat pentru depozitarea fructelor. Iată exemplu foto.
Cel mai simplu mod de a vă face bucătăria mai organizată este să folosiți cârlige
Ele pot fi cârlige autoadezive, șine, umerașe și alte accesorii cu cârlige. Ideea este de a evita aglomerarea blatului și a dulapurilor și de a crea spațiu de depozitare suplimentar. Cârligele nu ar trebui să fie suprautilizate, desigur, dar suficient de mici și instalate în locul potrivit vă pot ușura viața.
Este de dorit ca cercurile să aibă aceleași culori neutre sau potrivite cu schema de culori a interiorului – astfel nu veți crea zgomot vizual.

Cel mai bun mod de a păstra capacele și fundurile de bucătărie este în uscătoarele de farfurii
Gospodinele de pe Instagram folosesc uscătoarele de farfurii nu doar pentru ele, dar și pentru depozitarea capacelor de la cratițe sau de la caserole și pentru fundurile de tăiat.

Pentru a preveni apariția unor bureți pestriți să strice interiorul, le puteți ascunde într-un ghiveci
Un ghiveci drăguț poate fi agățat pe șină sau pur și simplu așezat lângă chiuvetă.

Rafturile pe picioare vă vor permite să măriți capacitatea dulapurilor de bucătărie
Nici o bucătărie la modă și super organizată pe Instagram nu poate fi imaginată fără aceste rafturi.

Rafturile deschise vă vor ajuta, dacă nu există suficient spațiu de depozitare
Regula principală este că nu ar trebui să exagerați cu rafturile. Amintiți-vă că cu cât sunt mai multe, cu atât mai des trebuie să faceți curățenie și să încercați să aranjați lucrurile frumos. Și încă un sfat: dacă există o mulțime de rafturi, atunci lucrurile de pe ele ar trebui depozitate în coșuri, tăvi și cutii drăguțe.