Înmulțește trandafirii în acest mod și te vor bucura tot anul. Ai nevoie doar de 3 ingrediente secrete

Ce păcat că buchetele de trandafiri se ofilesc în câteva zile, mai ales când sunt oferite de cineva drag. Asta nu înseamnă însă neapărat că e o pierdere pentru tine. Poți reda o nouă viață trandafirilor, dacă știi cum să-i înmulțești.

Florarii spun că acest truc funcționează doar în cazul trandafirilor tineri, cei care au stat mai mult de o săpătămână în apă și s-au ofelit de tot, nu mai au șansă la reînvirere.

Așadar, cum crești un trandafir în condiții casnice? Foarte simplu! Cea mai ușoară metodă este să pregătești rețeta pe care ți-o propunem noi și să ai puțină răbdare.

Ingrediente

1 linguriță de miere

2 lingurițe de suc de aloe

2 lingurițe de cenușă de lemn

120 ml de apă

Substrat pentru plante

Cum procedezi?

1.Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pregătești butașii. Taia floarea sub unghi drept, iar partea de jos sub unghi ascuțit.

2. Dizolvă cenușa, aloea și mierea în apă. Pune butașii în această soluție pentru jumătate de zi. Ia în considerare și starea butașului, cu cât e mai ofelit cu atât mai mult trebuie să stea în apa hrănitoare.

3. După ce a expirat timpul, pune butașii în substratul bogat în humus.

4. Trebuie să acoperi butașii cu ceva, ca să nu se usuce. Ar fi potrivită o sticlă din plastic sau o pungă din plastic. Pune ghiveciul undeva la călduț și ridică din când în când acoperământul, pentru ca planta să primească doza necesară de oxigen. Bineînțeles, udă solul la necesitate.

În funcție de starea butașului acesta ar trebui să încolțească cam peste 40-45 de zile.

5. Cand va da multe rădăcini, trandafirul poate fi mutat în grădină sau îl poți lăsa în ghiveci, ca să te bucure în casă.