Îngrijește-ți părul în acest mod. 7 greseli de ingrijire a parului care ii scot din sărite pe frizeri

Lasă-mă să ghicesc: rutina ta de îngrijire a părului conține un șampon, un balsam și, în cel mai bun caz, un spray cu protecție termică. Hairstiliștii spun că ar trebui să acorzi puțin mai multă atenție firului de păr. Apropo, știai că este posibil să creezi pagube importante atunci când te piepteni?

Toate femeile își doresc să aibă un păr frumos, sănătos și bogat. Chiar dacă acest rezultat poate fi obținut cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat și a unei îngrijiri corespunzătoare, există cel puțin 7 greșeli pe care probabil le faci și tu.

Deci, să începem!

Greșeala nr.1

Îți tunzi părul prea rar

Cere-i coafezei tale să-ți tundă cam un centimetru o data la 3 luni și astfel vei evita inesteticele vârfuri despicate și, în pofida a ceea ce crezi, vei avea un păr lung mult mai repede. Important este să găsești acel specialist care să-ți ia din lungime 0,9 cm atunci când îi ceri să-ți tundă un cm. Cred că știi la ce mă refer.

Greșeala nr.2

Dormitul cu părul desfăcut

Dacă părul tău este de lungime mare sau medie este indicat ca atunci când te pui la somn sa îl împletești sau să-l prinzi într-un coc lejer. Acest lucru îl va impiedica să se încâlcească și dimineața nu vei mai pierde așa mult timp cu aranjarea lui.

Greșeala nr.3

Freci părul cu prosopul

Specialiștii ne spun că este una dintre cele mai mari și frecvente greșeli. Părul ud este vulnerabil, iar prin frecare, îndepărtezi apa și totodată îl traumatizezi, multe fire rupându-se astfel. Gestul corect și sigur pentru păr este înfășurarea capului într-un prosop sau în șervete de bucătărie pentru 10-15 minute. Deși e greu de crezut, apa se absoarbe mult mai eficient în acest mod.

Greșeala nr.4

Perierea excesiva și agresivă a părului

Nu peria părul imediat după spălare. Posibilitatea de încâlcire este mult mai mare și prin încercarea de descâlcire o să rupi firele de păr. La fel, nu peria părul în exces când acesta este uscat. Acesta devine mai subțire și mai predispus la deteriorare.

Greșeala nr.5

Folosești des aparate de coafat

Cine nu știe că aparatele de coafat afectează părul? Chiar dacă ești înamorată de volum sau părul drept, peria, placa ori ondulatorul îți sunt de ajutor, însă părului nu. Căldura în exces îi grăbește deshidratarea, iar de aici la rupere e doar un pas. Totuși, specialiștii susțin că le putem folosi o dată pe săptămână fără probleme. Uleiul menține părul întins, iar o tunsoare în scări îți poate oferi volumul pe care-l dorești.

Greșeala nr.6

Nu cureți ustensilele cu care te coafezi

Peria de păr, placa de îndreptat părul sau ondulatorul trebuie curățate după fiecare utilizare. În caz contrar, sebumul și produsele de styling se vor acumula la suprafață acestora, iar apoi vor ajunge pe păr, îngrășându-l rapid.

Greșeala nr.7

Ai o dietă nesănătoasă

Organismul nu poate asigura necesarul de vitamine și minerale, dacă nu mănânci sănătos. Iar asta înseamnă că îți poți lua adio de la un păr frumos și sănătos. Dar tu nu vrei asta, așa că ar trebui să te asiguri că, din meniul tău, nu lipsesc proteinele, zincul, fierul, calciul, care sunt esențiali pentru sănătatea părului.

Așa, deci recunoaște cât nu este târziu. Tu ce greșeli de îngrijire a părului comiți. Nu uita să le notezi în comentarii. Toate bune și un like!