Închide mașina de spălat când pleci de acasă! Află motivul

Prima mașină de spălat a fost creată și patentată de americanul James King în anul 1851. De atunci, spălarea a devenit mult mai ușoară și mai confortabilă. Dar multe dintre detaliile acestui proces provoacă gospodinelor în continuare întrebări. De exemplu, ușa unei mașini de spălat. Ar trebui să o ții deschisă tot timpul?

Ușa mașinii de spălat

Pentru ca ajutorul din fier să îți servească cu credință mult timp, trebuie să-i îl îngrijești corespunzător. Principalele cauze ale defecțiunilor sunt: formarea depunerilor de calcar pe încălzitorul electric și filtrul înfundat.

Starea cuvei de spălat, în sine, joacă un rol important. Ventilația regulată ajută la prevenirea mirosurilor neplăcute și a mucegaiului pe garniturile cuvei și a cauciucului. Pentru a face acest lucru, lasă ușa întredeschisă cel puțin o oră după fiecare utilizare.

Pe lângă aceasta, trebuie să ștergi toate părțile interne ale mașinii cu o cârpă uscată, în special să acorzi atenție trapei de cauciuc, în pliurile cărora se acumulează deseori multă murdărie.

Să închizi ușa sau nu?

Se pare că am ajuns la concluzia că este mai bine să nu închizi ușa mașinii de spălat. Dar sunt momente în care acest lucru devine cauza unor probleme. Dese ori, proprietarii nu observă animalele de companie care au urcat în mașina de spălat deschisă.

De exemplu, în Norvegia, o pisică numită Zero a intrat din greșeală într-o mașină de spălat și a trecut prin 40 de minute de spălare la o temperatură de 30 de grade. Există cazuri în care copiii intră în mașina de spălat și nu pot ieși fără ajutorul adulților.

De asemenea, se întâmplă să deschizi ușa unei mașini deconectate de la rețea și există apă, care până de curând nu era acolo. Este și mai rău dacă nu este doar în cuvă, ci și pe podea. Crezi că așa ceva nu este posibil? Specialiștii au o altă opinie.

De unde apare apa?

Există două motive care pot duce la apariția apei într-o mașină de spălat oprită. Apa tulbure cu un miros caracteristic poate intra în cuva de spălare prin furtunul de scurgere. Acest lucru se întâmplă dacă drenul este conectat la sifonul chiuvetei.

De regulă, aceasta este cauzată de conectarea necorespunzătoare a conductelor de scurgere și înfundare. Blocajul poți să-l desfunzi singur, dar conectarea corectă a scurgerii este o sarcină mai dificilă.

Apa curată de la robinet poate intra în șaibă de la o supapă de alimentare defectată. Este ușor de verificat acest lucru: oprește robinetul. Dacă lichidul nu curge, atunci se află în supapă.

Ce e de făcut?

Pentru ca mașina de spălat să îți servească mult timp și să nu provoace inundații, respectă următoarele recomandări. Lasă ușa complet deschisă pentru câteva ore după fiecare spălare. În același timp, închide supapă de închidere imediat după spălare.

Instalează o supapă anti-retur (antifon). Acest dispozitiv simplu este conceput pentru a proteja sistemul de scurgere de la întoarcerea apei uzate din canalizare înapoi la cuva mașinii de spălat. Chiar dacă ai încredere în mașina ta, pentru orice eventualitate, închide ușa. Cel puțin atunci când pleci de acasă mult timp.