Încetează să mai faci aceste 5 greșeli vestimentare, dacă vrei să arăți bine după 40 de ani!

O femeie după 40 de ani este și se simte în continuare tânără, deși corpul începe să trădeze încetul cu încetul apropierea bătrâneții. Starea tenului se înrăutățește, iar ridurile de expresie devin tot mai evidente. Cineva resimte aceste modificări mai devreme, altcineva mai târziu, dar în medie, schimbările vizibile încep de la 40 de ani.

Prin urmare, în imaginile de mai jos vor fi femei de diferite vârste, care au 40 de ani sau mai mult, pentru a scoate în evidență cum greșelile de stil influențează aspectul vizual de la o vârstă la alta.

Ținute pentru femei peste 40 de ani

Primul lucru pe care trebuie să-l reții este că nu mai ai 20 de ani! Și nici măcar 30. Da, uneori e greu să te împaci cu acest gând, dar viața continuă mai departe și să știi că poți arăta impecabil și după 40 de ani, dacă îți selectezi ținutele armonios. Iar armonios înseamnă, mai întâi de toate, potrivite vârstei.

Ținutele cochete, pentru studente, nu te vor face mai tânără, dimpotrivă, s-ar putea să arăți deplasat și ridicol în ochii tuturor. Uită de volane, rochii cochete, imprimeuri cu Mickey Mouse și alte articole vestimentare infantile. O femeie sigură pe sine, care își cunoaște adevărata valoare, își va accepta vârsta și va aborda situația cu demnitate.

Citește și: 8 păcate capitale în stil: greșeli vestimentare pe care nu ai dreptul să le comiți!

Multe femei preferă stilurile testate în timp, ignorând tendințele contemporane, din frica să nu arate deplasat și asta e una din cele mai grave strategii pe care le poți adopta.Prin urmare, învață să ții pasul cu moda. Nu te agăța de trecut. Ceea ce a fost stilat cu 10 ani în urmă, arată demodat astăzi. Da, noile tendințe sunt adesea șocante și îndrăznețe, dar asta nu înseamnă că trebuie să te gonești după toate asemenea unei adolescente.

E suficient să fii la curent cu tendințele, stilurile, principiile de bază, piesele vestimentare și accesoriile care se potrivesc vârstei tale. Un look contemporan și stilat poate fi creat din câteva articole vestimentare obișnuite, dar îmbinate inteligent.

Citește și: Te fac să pari mai bătrână: 20 de greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!

Ținute pentru femei plinuțe de 50 de ani

O altă greșeală a doamnelor trecute de 40 de ani e sexualitatea accentuată. Rochiile și fustele scurte, îmbinate cu tocuri stiletto, decolteul adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici măcar fetelor de 20 de ani, iar la 40 arată vulgar și lipsit de gust.

Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. Nu uita că bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea și un look prea frivol nu va face decât să-i țină mai departe de tine.

Citește și: Ținute lipsite de gust: 12 greșeli vestimentare pe care trebuie să le eviți!

O altă extremă foarte populară în rândul femeilor 40+ sunt ținutele bătrânești. Considerând că frumusețea lor ține de domeniul trecutului, multe doamne încep să se îmbrace foarte modest, gri sau încearcă să-și ascundă silueta sub ținute largi, lipsite de formă.

Jos cu ele! Viața abia începe. Spre deosebire de tinerețe, frumusețea nu este efemeră și vine din interior. Dacă kilogramele în plus îți dau bătăi de cap și ai hotărât să îmbraci o haină over size, asigură-te cel puțin că ținuta are un aspect actual și un imprimeu elegant.

Citește și: 8 greșeli de evitat, dacă ai trecut deja de 50 de ani!

Greșeli vestimentare femei

Odată cu vârsta, forma corpului se schimbă. Nu e o catastrofă dacă te-ai îngrășat puțin. O femeie rămâne frumoasă indiferent de greutate, dacă știe cum să sublinieze această frumusețe, bineînțeles. O doamnă care se respectă – își acceptă corpul, știe să-l prețuiască și, mai mult decât atât, știe să-și etaleze atuurile.

NU îmbrăca haine de o mărime mai mică, fiindcă arată ieftin și ridicol. Există o groază de ținute inspirate din care să alegi, de exemplu, aici: Moda plus size – 5 ținute care arată mai bine pe femei plinuțe, decât pe femei subțiri!