În week-end te vei odihni: 10 locuri în casă pe care trebuie să le cureți zilnic

Probabil, te-ai gândit de ce să cureți ceva în fiecare zi, dacă poți face asta o dată pe săptămână? De fapt, este vorba despre menținerea ordinii în anumite locuri, așa încât sâmbăta să nu pierzi o zi întreagă pentru curățenie.

Câteva minute pe zi, vor înlocui orele în week-end.

1. Geanta

De fiecare dată când vii acasă, fă-ți ordine în geantă. Aruncă lucrurile de care nu ai nevoie, cecurile, tichetele și alte hârtiuțe de care nu vei avea nevoie. Iar dacă planifici mâine să porți altă geantă, pune tot ce e necesar acolo.

2. Portmoneul

Scoate din portmoneu cărțile de vizită, cardurile, cecurile care nu-ți mai folosesc. Verifică dacă este totul la loc, dacă n-ai pierdut nimic.

3. Grămezile de haine

Dacă obișnuiești să lași hainele pe scaun sau undeva prin garderobă, fă ordine în ele zilnic, altfel se va aduna un munte înfricoșător pe care va urma să-l dărâmi în week-end. Pune-le în dulap sau la spălat.

4. Masa de lucru

Nu contează, dacă lucrezi de acasă sau la birou. Înainte să închei ziua de muncă, fă-ți ordine pe masă. Strânge gunoiul, ceștile murdare. A doua zi o să începi lucrul cu mai multă plăcere.

5. Mașina

Azi ți-a fost lene să arunci paharul de cafea, iar mâine o să transformi salonul mașinii într-o gunoiște. Când ieși din mașină, ia cu tine și tot ce trebuie de aruncat.

6. Blatul de bucătărie

Dacă îți dorești o bucătărie curată și funcțională, strânge după tine dacă ai gătit ceva. La fel, nu admite alte lucruri precum chei sau portmonee pe blatul de bucătărie. Ascunde cât mai mult posibil ustensilele în dulap.

7. Chiuveta

Vesela adunată în chiuvetă duce la stres și nemulțumire. La fiecare sfârșit de zi, spală vasele, așa încât dimineața să intri cu plăcere în bucătărie.

8. Consola/comoda din hol

Locul unde se adună facturile, scrisorile, cheile,  portmoneele ș.a. Ai grijă ca să fie totul aranjat aici. În acest fel, vei găsi mai repede cheile și nu vei mai întârzia la serviciu.

9. Cutia poștală

Cu cât mai des vei lua tot ce este băgat în ea, cu atât mai organizată vei fi în ceea ce privește achitarea facturilor și aruncarea flyerelor.

10. Poșta electronică

Fă-ți obiceiul să deschizi poșta electronică în fiecare seară sau dimineață. Șterge tot de ce nu ai nevoie și răspunde la mesajele importante.