În garderoba ta nu există loc pentru ele! Iată ce haine să nu porți după 40 de ani!

„Nu am ce să îmbrac!” – se pare că aceasta este cea mai răspândită problemă a tuturor femeilor. Pe când, de fapt, adevărata noastră problemă este incapacitatea de a ne alege ținutele potrivite în dependență de vârstă, ocupații și stil. Nu e suficient să ai în garderobă haine de ultimă modă. Femeile după 40 de ani au o sarcină mai complicată de îndeplinit, acestea trebuie să arate frumoase și tinere, ascunzând neajunsurile și evidențiind avantajele!

Așadar, iată câteva lucruri care arată ieftin și demodat pe silueta unei femei de 40+!

Fustele mini

După 40 de ani, stiliștii recomandă femeilor să renunțe la elementele mini din garderobă, chiar și celor care au picioarele ideale. Fusta prea scurtă o fac pe femeia matură să arate sfidător și vulgar. Nu trebuie să îți riști reputația pentru a-ți demonstra silueta frumoasă.

Optează pentru elemente de lungimea nobilă și elegantă – midi, care acoperă genunchii.

Fusta-creion cu lungimea nepotrivită

Fusta-creion cu lungimea deasupra genunchilor nu este o fustă mini, cu toate acestea, de asemenea, nu le avantajează deloc pe femeile de vârstă medie. În primul rând, arată demodat, iar prezența unei tăieturi îți dezgolește dezavantajos picioarele. În al doilea rând, fusta cu o astfel de lungime arată întotdeauna așa, de parcă ai greșit mărimea.

Opțiunea ideală pentru femeile peste 40 de ani – lungimea italiană a fustei-creion de o palmă mai jos de genunchi.

Tricotajul subțire

Dacă la 20 de ani, o fată își poate permite să poarte o rochie din tricotaj subțire, atunci odată cu vârsta trebuie să te desparți de acest tip de material. Orice modele de bluze cu nasturi sau chiar rochii din acest material arată ieftin și trădează defectele siluetei tale.

Înlocuiește tricotajul subțire cu unul mai dens sau materiale de calitate mai înaltă.

Satinul lucios

Orice luciu în ținutele doamnelor cu vârsta de 40+ trebuie utilizat cu mare grijă. Mai ales, aceasta se referă la materialele satinate, cu inserții de dantelă, cu broșe sau mărgele cusute sau alte accesorii voluminoase. Toate aceste detalii îți ieftinesc semnificativ look-ul.

Lucrurile simple și laconice, din țesături de calitate înaltă vor arăta nobil, elegant și scump. Întotdeauna poți adăuga strălucire cu ajutorul unor accesorii combinate corect.

Bluzele colorate

Alegând haine cu imprimeuri colorate sau multe flori, nu îți ridici deloc statutul, ci doar dai dovadă de lipsă de gust și stil. Hainele florate se asortează foarte prost și pot face ca orice ținută cu asemenea elemente să arate învechit.

Simplitatea întotdeauna va fi la modă. Culorile monotone și nuanțele pastelate îți vor scoate în evidență silueta frumoasă – ceea ce te va face să arăți ca o femeie modernă și elegantă.