În fiecare dimineață mănânc 10 semințe de dovleac pe stomacul gol – iată de ce

Chiar dacă sunt mici, semințele de dovleac sunt pline de substanțe nutritive valoroase. Ele sunt o sursă bună de proteine, grăsimi nesaturate, vitamine, minerale și Omega-3. Deja de câțiva ani obișnuiesc să mănânc câte 10 semințe de dovleac în fiecare dimineață. Iată de ce fac acest lucru.

Semințele de dovleac întăresc oasele și sistemul imunitar

În primul rând, pentru că sunt bogate în zinc – un mineral esențial, care joacă un rol important în funcționarea organismului. De exemplu, susține imunitatea. De fapt, zincul este important pentru tot, de la sistemul cardiovascular până la potență.

Iar semințele de dovleac, împreună cu stridiile și semințele de susan, sunt alimentele cu cel mai bogat conținut de zinc. Zece semințe de dovleac acoperă 50% din necesarul zilnic de zinc. Zincul restabilește densitatea osoasă, previne osteoporoza, normalizează digestia, scade colesterolul și facilitează pierderea în greutate.

Semințele de dovleac regenerează pielea, părul și unghiile

Mai mult de jumătate din problemele tenului, ale unghiilor, ale dinților și ale părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase. Ești ceea ce mănânci și dacă mănânci semințe de dovleac, corpul îți va mulțumi pentru acest lucru. Semințele de dovleac conțin o mare varietate de vitamine și nutrienți (calciu, potasiu, fosfor, magneziu, mangan etc) care întăresc pielea, părul, gingiile și unghiile.

Uleiul din semințe (40% din componența lor) conține acizi grași nesaturați, saturați și polinesaturați. De asemenea, semințele de dovleac conțin o cantitate imensă de vitamina E și omega 3.

Semințele de dovleac previn dezvoltarea diferitor boli

Zece semințe de dovleac îți vor oferi jumătate din necesarul zilnic de magneziu. Iar magneziul reduce riscul de stop cardiac respirator, atac de cord și accident vascular cerebral. În plus, magneziul influențează pozitiv sănătatea oaselor, a dinților, a mușchilor, tensiunea arterială și sistemul respirator.

Semințele de dovleac ajută împotriva ulcerelor, paraziților; protejează ficatul și sunt un agent coleretic natural. Datorită conținutul bogat de zinc și calciu, semințele de dovleac reduc simțitor riscul de apariție a cancerului.

Semințele de dovleac normalizează digestia

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre. O dietă bogată în fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze bine, reduce riscul de boli de inimă, diabet de tip II și obezitate.

De asemenea, ele ajută dacă ai rău de mare sau rău de mașină. Ele neutralizează reflexul de vomă și te ajută să te calmezi.

Semințele de dovleac – contraindicații

NU se recomandă să consumi semințe de dovleac dacă ai ulcer la stomac, tensiune arterială scăzută și alergie. Și chiar dacă ești sănătos, nutriționștii recomandă maxim 20-30 de semințe pe zi. Eu mă limitez la 10.

Citește și: Mănâncă și slăbește: 5 alimente care „ard” grăsimile văzând cu ochii!