În baie – ulei de eucalipt! Iată cum scapi de mirosurile urâte din fiecare odaie

Gunoi, prăjeli, ciorapi murdari sau mucegai, toate acestea sunt surse de mirosuri neplăcute în casă. Din fericire, există soluții naturale pentru fiecare tip de miros. Uleiurile eterice au proprietăți nu doar de aromatizare a încăperilor, dar și antibacteriene, antivirale sau antifungice.

Antreul

Dacă vrei ca atunci când tu sau oaspeții tăi intră în casa ta să simtă un miros plăcut și proaspăt, fără să știe că gunoiul nu a fost dus de câteva zile, folosește uleiul eteric de lămâie sau bergamotă, care au proprietăți antibacteriene și antiseptice.

În plus, uleiurile de citrice ajută la prevenirea depresiei, iar dacă te-au vizitat niște ipohondirici, mai bine să nu-i lași să treacă mai departe de antreu.

Toaleta

Uleiurile din grupul citricelor ( lămâie, leuzea, lemongrass, grapefruit, portocală) sunt niște „adaptogeni”, ceea ce presupune că ridică rezistența organismului la factorii externi.

Baia

Stropește pereții din baie cu ulei de eucalipt ( dacă ai o saună, efectul va fi uluitor), iar în cadă pune câteva picături de ulei de cimbru – așa procedau legionarii romani. În acest fel, ei căpătau curaj și își tonifiau organismul. Pentru un efect mai bun, adaugă în apă și niște sare de mare.

O sugestie este să adaugi și puțin ghimbir ras în cadă, însă doar după ce l-ai înmuiat într-un pahar cu lapte, pe care la fel îl vei turna în apă.

Bucătăria

Folosește leuzea și pinul. Aceste uleiuri prietenoase au cam același efect, ca și cele din antreu. Apropo, leuzea scoate foarte bine simptomele de mahmureală.

Dormitorul

În dormitor, poți face doar două lucruri și în ambele cazuri te vor ajuta uleiurile eterice de ylang ylang și patchouli. Ele îmbunătățesc potența la bărbați și sensibilitatea erogenă la femei, iar ulterior te fac să adormi mai ușor.

Camera de zi și zona de sport

Aici poți să dai frâu liber imaginației. Uleiurile de vanilie, scorțișoară, mandarină, brad, leuzea și lemongrass o să-ți redea atmosfera de sărbătoare până la primăvară.

O cercetare a demonstrat că greșelile programiștilor s-au redus cu 20%  datorită uleiului de levănțică, cu 33% datorită uleiului de iasomnie și cu 54% datorită mirosului de leuzea. Așa că, dacă muncești în camera de zi, aromatizează-ți aerul cu aceste uleiuri.

În caz că ai găsit loc în casă și pentru aparate de sport, folosește în această zonă uleiuri de mentă, lemongrass și ienupăr. Ele îți vor da energie, te vor ajuta să arzi grăsimile și vor elimina mirosul de transpirație.

Metode de aromatizare

Aromatizator cu ceară

Umidificator (difuzor)

Bețișoare aromatice