Ușor de întreținut: 6 plante de interior pe care poți să le uzi doar o dată pe săptămână!

Plantele de interior purifică aerul, produc oxigen, ne înfrumusețează locuința și ne îmbunătățesc atât starea de sănătate, cât și starea de spirit. Cu toate astea, ritmul accelerat al vieții cotidiene ne împiedică uneori să le acordăm atenția cuvenită, iar florile zac prăfuite și ofilite în acele colțuri ale casei unde nimeni nu are chef și energie să se mai uite.

Totuși, stilul de viață alert și extenuant nu e un motiv suficient de temeinic pentru a neglija sănătatea plămânilor. Prin urmare, îți propunem să decorezi fiecare camera din casa ta cu flori nepretențioase și ușor de întreținut, dar care fac o treabă grozavă contra toxinelor din aerul pe care îl respirăm cu toții.

Plante de apartament ușor de întreținut

Crassula

În America Latină există convingerea că floarea Crassula, numită și arborele banilor atrage bunăstarea materială, dar în opinia noastră aceasta își merită banii mai degrabă pentru proprietățile sale purificatoare, aspectul cordial și caracterul nepretențios.

Crassula a tolerează lejer lipsa de umiditate și expunerea la lumină, prin urmare, poți să o păstrezi chiar și pe pervaz. Se recomandă să fie udată săptămânal, dar poate rezista fără apă mai mult de o lună, fapt care o face ideală pentru iubitorii de călătorii.

Hoya Carnosa

Această plantă fermecătoare mai este numită și floarea de ceară, floarea de porțelan sau lacrima Măicii Domnului, datorită faptului că produce mir în mod natural și are proprietăți curative. În perioada de înflorire, ea îți va bucura ochii și inima cu flori de nuanțe albe și roz, grupate în stea, care emit picături dulci și incolore.

Citește și: Nu au nevoie de lumină: 10 plante de apartament care preferă umbra!

Planta adoră lumina soarelui, dar se simte bine și la umbră. Frunzele sale cărnoase păstrează bine umiditatea astfel încât e suficient să o uzi de câteva ori pe săptămână, iar dacă din anumite motive ai uitat să faci acest lucru și planta s-a ofilit, aceasta poate fi regenerată transplantând o tulpiniță în alt ghiveci. Pentru a profita din plin de frumusețea ei, îți recomandăm să o ții lângă fereastra îndreptată spre est sau spre vest.

Flori de apartament nepretențioase

Kalanchoe

Această floare originară tocmai din Madagascar mai este numită și planta zâmbetului. Floarea este foarte rezistentă, păstrează bine umiditatea, adoră expunerea la soare, dar nu tolerează frigul.

O astfel de plantă poate rezista fără apă până la două săptămâni în condiții obișnuite și o săptămână atunci când înflorește. Dar înflorește Kalanchoe în mod extraordinar. Florile sunt mici, în schimb sunt grupate în buchețele care pot apărea pe tot parcursul anului.

Spathiphyllum

Spathiphyllum are o coroană luxuriantă și abundentă, dar în același timp, nepretențioasă, fapt care-l transformă într-o adevărată comoară pentru orice gospodină. Floarea nu necesită o atenție specială și îngrijire zilnică, simțindu-se bine atât la lumină, cât și la umbră. De regulă, dacă pe frunze apar pete întunecate, înseamnă că aceasta trebuie udată mai rar.

Flori de cameră ușor de îngrijit

Aspidistra

Aspidistra este o plantă de apartament cu frunze verzi, lucioase, saturate, care se simte excelent la umbră, prin urmare poate fi ținută chiar și într-un colț mai întunecos. Aceasta rezistă atât la căldură, cât și la frig, iar lipsa de lumină și umiditate nu o împiedică să crească abundent.

Citește și: Susțin sănătatea plămânilor: 5 plante de cameră care produc cel mai mult oxigen!

În natură există patru tipuri de aspidistra, dar cele mai nepretențioase sunt originare din China. Planta trebuie udată doar după ce stratul superior al solului se usucă complet, deci de 2-3 ori pe săptămână vara și primăvara și o singură dată în perioada rece a anului. Totodată, se recomandă să îndepărtezi din când în când frunzele galbene și decolorate ale plantei, ca aceasta să se dezvolte armonios.

Nolina

Nolina sau piciorul de elefant are un aspect destul de ciudat, dar se încadrează perfect atât într-un interior contemporan și sofisticat, cât și într-un interior clasic sau ascetic. Piciorul de elefant este cel mai bun prieten al călătorilor, deoarece poate fi udat o dată la 20-25 de zile. Planta poate atinge până la un metru înălțime, iar în condiții de apartament nu înflorește aproape deloc.