Îmbătrânește frumos! 7 reguli de aur, ca să te simți tânără și frumoasă la bătrânețe.

George Burns, laureat al Premiilor Oscar, care a trăit exact 100 de ani, spunea: “Nu poți evita să îmbătrânești, dar nu trebuie neapărat să fii bătrân”. Astăzi, tot mai multe persoane se împacă cu ideea că mai devreme sau mai târziu – vor îmbătrâni, și renunță la intervenții estetice deplasate, în favoarea unor reguli simple și ușor de urmat, care te pot ajuta să îmbătrânești sănătos și frumos.

Amprentele timpului de pe fața ta marchează o viață plină de emoții, aventuri, dragoste, dezămăgire, succese și eșecuri. Oare merită să renunți la ele în încercarea disperată de a mima tinerețea? Noi credem că nu, și astăzi vom discuta despre principiile care te vor ajuta să îmbătrânești elegant și frumos.

Secretele tinereții și longevității

1.Alimentația corectă și sănătoasă

Încearcă să consumi cât mai multe produse naturale, lipsite de adaosuri și conservanți, apă pură, fructe, legume, carne ecologică etc, iar cel mai important este să nu mănânci în exces sau să faci abuz de anumite produse. S-ar putea să sune foarte comun, dar acesta este primul pas pentru o bătrânețe sănătoasă și frumoasă.

Citește și: Chirurg și nutriționist francez: 10 sfaturi de top despre alimentația sănătoasă!

2. Un somn liniștit și odihnitor

Somnul este la fel de necesar ca apa și mâncarea. Fiecare din noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. În timpul somnului, celulele tale stabilesc noi conexiuni și procesează o cantitate enormă de informații despre starea corpului tău. Prin urmare, doar un somn odihnitor, regulat, în condiții de liniște și pace, face posibilă refacerea completă a organismului și menținerea tuturor funcțiilor acestuia, inclusiv a celor regenerative.

Citește și: Cum să dormi bine: 8 trucuri utile pentru cei care au probleme cu somnul!

3. Tonusul muscular după 50 de ani

Un sistem muscular puternic garantează o postură corectă, sănătoasă. Iar poziția naturală a gâtului, nedeformată de activitățile sedentare, înseamnă o oxigenarea bună a creierului, datorită unei bune funcționări a sistemului circulator. O cutie toracică dezvoltată asigură o respirație corectă și îmbunătățește funcționarea inimii. O regiune lombară sănătoasă te va înzestra cu picioare mobile și active indiferent de vârstă. Cum poți susține sistemul muscular? Prin practicarea sportului și a unui mod activ de viață.

4. O atenție deosebită la starea fiziologică a organismului

Organismul uman este alcătuit din diferite sisteme de organe. Fiecare sistem are specificul și carențele sale, care, din păcate, nu funcționează asemenea unor ceasuri elvețiene. Prin urmare, ca să eviți consecințele neplăcute ulterior, trebuie să urmărești în continuu care este starea sistemului cardiovascular, endocrin, digestiv, respirator și imunitar. Totul trebuie să fie sub control, de aceea îți sugerăm să-ți faci o examinare complexă în fiecare an, pentru a identifica și remedia din timp carențele care vor apărea, înainte ca acestea să devină ireversibile.

Citește și: Cum se îmbunătățește imunitatea? 8 moduri dovedite, fără usturoi și ceapă

5. Sănătatea picioarelor

Pentru a preveni insuficiența venoasă cronică la picioare, staza, malnutriția extremităților inferioare, precum și a reduce riscul de celulită poți practica drenajul limfatic, un tip de masaj nedureros și relaxat, care contribuie la o bună funcționare a sistemului limfatic și combaterea problemelor enumerate mai sus.

6. Prevenirea și combaterea stresului

Aproape fiecare rid de pe fața ta, fiecare zonă spasmodică este rezultatul emoțiilor tale, în special a celor negative. Tot de ce ai nevoie pentru prevenirea și combaterea stresului sunt emoții pozitive, dar va trebui să lucrezi asupra ta. O metodă mai rapidă și destul de eficientă este masajul, care contribuie la diminuarea nivelului de cortizol în sânge, scăderea presiunii asupra sistemului nervos simpatic și tranziția la un metabolism adaptat, de înaltă calitate.

7. Sfaturi pentru îngrijirea tenului la 50 de ani

– Evită uscarea excesivă a pielii și influența factorilor fizici și chimici, care îți pot afecta tenul (vânt puternic, agenți de curățenie).

– Evită razele ultraviolete, praful și murdăria.

– Folosește remedii naturiste pentru îndepărtarea la timp a impurităților și celulelor moarte.

– Hidratează pielea cu regularitate.

– Apelează la creme, uleiuri, seruri pentru îngrijirea corectă a pielii. Vitaminele A, E, B, C, glicerina, uleiurile esențiale, extractele din plante, complexele peptidice și oligoelementele etc. Fiecare din aceste elemente în componența produselor cosmetice pot contribui la regenerarea pielii și menținerea proprietăților protectoare ale acesteia.

– Nu uita de masaj și fizioterapie pentru o bună funcționare a sistemului circulator și tonifierea fibrelor musculare.

Citește și: Nu asculta pe nimeni: 7 mituri de îngrijire a pielii, care îți pot dăuna

Paradigma îmbătrânirii frumoase, nu e o simplă tendință ci rezultatul evoluției convingerilor umane cu privire la frumusețe, sănătate și tinerețe, pentru că este vorba despre dorința de a păstra și susține starea și funcționalitatea corpului și nu de a ascunde defectele exterioare. Cu alte cuvinte, de a obține o sănătate și frumusețe fiziologică, nu doar una vizibilă și ce poate fi mai plăcut decât asta?