Îl justifici sau nu te simți frumoasă: 11 semne că meriți o iubire mai mare decât ai acum

Să vă iubiți reciproc și să vreți ambii ca relația să meargă. Dar oare e suficient? Pentru a avea o relație sănătoasă și de durată e nevoie de mult mai mult decât dorință. Dacă toate lucrurile de mai jos se întâmplă și în relația ta, înseamnă că nu ești cu persoana care trebuie și nu ai parte de iubirea pe care o meriți cu adevărat.

1. Te supui cenzurii

Nu poți fi tu însuți lângă partenerul tău. Te gândești de două ori înainte să zici ceva în prezența partenerului și te gândești la reacția lui. Încerci să fii așa cum așteaptă partenerul să te vadă. Trebuie să fii cu cel ce te va iubi pe tine cea adevărată și nu cea prefăcută.

2. Nu te susține

Oricine te poate ajuta să plângi, când ai o zi proastă, dar cum procedează partenerul când ai parte de cea mai frumoasă zi din viața ta? Unii ar putea să te gelozeze atunci când, de exemplu, ai fost promovată la serviciu.

3. Accepți neajunsuri însemnate

Partenerul tău poate fi minunat, cu excepția a câteva neajunsuri serioase. Dacă acestea te deranjează, întreabă-te dacă vrei să fii cu o astfel de persoană. În caz că ai îndoieli, să știi că acestea doar se vor amplifica cu timpul.

4. Nu ești satisfăcută în pat

Posibil crezi că momentele intime în pat nu sunt atât de importante într-o relație. Dar de ce să renunți la această plăcere? Dacă partenerul tău egoist se gândește doar la propria plăcere în aceste momente, s-ar putea ca relația voastră să nu fie echilibrată.

5. Te crezi într-o poveste

Îți dorești atât de mult să ai o relație perfectă, încât ignori totul din jur. În acest mod, problemele se pot acumula și agrava, provocând fisuri în relație. Dacă nu savurezi realitatea dintre voi doi, înseamnă că ceva nu este în regulă. Se pare că nu obții de ce ai nevoie.

6. Nu te simți frumoasă lângă partener

Când ultima dată partenerul tău te-a complimentat referitor la aspectul tău fizic? Dacă nu-ți mai amintești, poate fi o problemă. Trebuie să te simți apreciată și iubită.

7. Comportamentul său cu prietenii e mai bun

Dacă partenerul tău este mult mai amabil și mai agreabil în prezența prietenilor decât atunci când este doar cu tine, nu e un semn prea bun.  El te tratează așa de parcă orice s-ar întâmpla tu n-o să-l părăsești niciodată.

8. El nu-ți spune cuvintele importante

Când ultima dată partenerul ți-a zis „iartă-mă”? Dacă nici nu-ți amintești sau în general partenerul nu-și cere niciodată iertate după ce v-ați certat, asta făcând doar tu, poate fi vorba despre o problemă.

9. Tu ești cu inițiativa

Dacă nu-ți suni sau nu scrii partenerului, el nu o face niciodată din propria inițiativă. Tu trebuie să începi totul, ceea ce nu este corect. Trebuie să fii cu persoana care te consideră o prioritate.

10. Îl justifici

Un prieten îți zice că iubitul tău nu este bun pentru tine, iar tu îi zici „ El nu este rău, e ca toți bărbații” sau „are și părți bune”. Meriți mai mult decât o simplă relație!

11. Nu ești suficient de încrezătoare

Poate că partenerul tău te face să simți că faci totul greșit? Evident, problema este în partenerul tău și nu în tine. Accepți o relație care nu te binedispune, care e sensul? Trebuie să te simți sigură pe sine și să te încarci cu energie de la partener.