Iată de ce și cum trebuie să cureți corect mașina de spălat rufe: 5 sfaturi practice

Chiar dacă e o mașină care spală, nu înseamnă că nu trebuie ea la rându-i spălată. Atunci când folosești o mașină automată de rufe mai mulți ani la rând, simți un miros neplăcut din cuvă și poate ai observat că apa nu se mai încălzește precum ar trebui, să știi că a venit timpul să-i faci o curățire minuțioasă.

Acest lucru nu doar că va elimina mirosul, dar o va face să funcționeze mai bine, nefăcând risipă de energie.

Așadar, iată 5 sfaturi pe care să le urmezi pentru rezultatul dorit.

1. Hubloul mașinii

După un ciclu de spălare rămân ude nu doar rufele, ci și interiorul mașinii. Încearcă să ții tot timpul capacul mașinii deschis, pentru ca, din cauza umidității ridicate, să nu se formeze mucegai.

2. Curățarea garniturii de hublou

Aici, de obicei, se adună cea mai multă murdărie și mucegai. Poți curăți cu orice detergent sau cu bicarbonat de sodiu. Dacă ai mult mucegai acolo va trebui să utilizezi o soluție mai puternică, dar fără clor. După utilizări repetate, acesta ditruge cauciucul.

3.Curățarea tamburului de calcar

Calcarul este consitituit din săruri precum magneziu și calciu, iar asta înseamnă că în reacția chimică potrivită ele se dizolvă. Folosește oțet sau sare de lămâie. Vei avea nevoie de câteva pliculețe de sare de lămâie în funcție de cât de dens este calcarul depus. Toarnă sare de lămâie în dozator și pornește mașina la un regim cu temperatură maximă.

4. Curățarea compartimentului pentru detergenți

Pentru a scăpa de rugina depusă în dozator, folosește amestecul de oțet și bicarbonat. Aplică-l pe toată suprafața și lasă pentru câteva ore sau cel puțin pentru 30 de minute.

5. Curățarea pompei de evacuare

Pentru asta va fi nevoie să deschizi capacul unde se găsește filtrul. Înainte de asta nu uita să pui un ștergar sau o cârpă pe jos. Vei găsi acolo monede, păr, puf și alte gunoaie. Scoate-le, apoi șterge bine cu o cârpă umedă și pune capacul la loc.