Iată de ce ești în pericol dacă nu-ți place singurătatea

„Sunt de părerea că fiecare persoană trebuie să învețe din copilărie să se afle în singurătate. Asta nu înseamnă să fii singur. Asta înseamnă să nu-ți fie plictisitor cu tine însuți”.

Mulți gânditori vedeau petrecerea timpului cu sine o activitate binevenită. Andrei Tarkovskiy este de aceeași părere. Într-un interviu, regizorul renumit a oferit câteva sfaturi importante tinerilor.

„Eu cred, că aș dori să le spun, să se învețe a se afle în singurătate. Să iubească să se afle, cât mai des, între patru ochi cu sine. Consider că, problema tineretului actual constă în încercarea cumva să se unească cu cei din jur, în baza unor acțiuni foarte zgomotoase, uneori chiar agresive. Din punctul meu de vedere, această dorință de a se uni pentru a nu se simți singuri, e un simptom foarte neplăcut. Fiecare om trebuie să se învețe să se afle în singurătate. Asta nu înseamnă să fii singur. Asta înseamnă să nu-ți fie plictisitor cu tine însuți. Deoarece persoana, care se plictisește din cauza singurătății, este percepută drept o persoană care se află, din punct de vedere moral, în pericol”.