Iată cum turcii curăță covoarele: Nu rămâne nici urmă de praf!

Turcia este cunoscută în toată lumea pentru covoarele sale lucrate frumos. Arta de a țese covoare se întinde în Turcia tocmai până în secolul al XII-lea și de-a lungul timpului turcii nu au făcut decât să o dezvolte. Covoarele turcești sunt atât de bune tocmai pentru că sunt țesute cu atitudine. Mai mult, turcii știu să îngrijească de covoare în mod corespunzător. Iată de ce covoarele lor sunt întodeauna curate.

Cum turcii curăță covoarele?

Covoarele sunt un magnet pentru praf, scame, murdărie, păr, blană, firimituri, gunoi și mirosuri neplăcute. Iar dacă ai un covor cu fir lung, e și mai greu să te debarasezi de ele. Pentru a curăța covoarele de scame și păr de animale, turcii folosesc o racletă. Am vorbit desprea ea zilele trecute.

Această perie dă bine indiferent de fibra și textura covorului și se descurcă cu toate tipurile de resturi textile, de la lână până la păr uman și blană de animale. Ea este ușor de mânuit, nu deteriorează țesătura, nu lasă urme și, cel mai important, costă doi bani. Cu ajutorul acestui instrument poți curăța un covor standard în mai puțin de zece minute.

De ce să cureți covorul cu amoniac?

După ce ai scăpat de păr și de scame, e rândul să scapi și de praf. Mai întâi, covorul se scutură. Iar apoi se tratează cu o soluție specială.

Pentru a îndepărta murdăria și a curăța mai bine covorul, turcii dizolvă o lingură de amoniac și o lingură de detergent pentru rufe într-un litru de apă caldă. După care curăță țesătura cu peria făcând mișcări circulare. Este important ca în acest moment ferestrele din casă sau apartament să fie larg deschise, astfel încât amoniacul să se evapore mai repede.

Vei observa imediat rezultatul – covorul va avea un aspect proaspăt, luminos, iar murdăria și mirosurile neplăcute vor dispărea.