Designer de interior: Iată cum să-ți transformi locuința FĂRĂ să cheltui niciun BAN!

Să știi că nu-i neapărat să cheltui bani pentru a schimba interiorul apartamentului tău. Iată 9 idei creative, care te vor ajuta să-ți transformi locuința fără să cheltui nimic.

Idei amenajare apartament

#1. Scapă de lucrurile inutile

Cei dintre noi care au avut multe fantezii materiale nerealizate în copilărie, au obiceiul prost de a aduna tot felul de bunuri de care nu au nevoie, atunci când ajung la maturitate. Figurine inutile, veselă de colecție, cărți de vizită, reviste, electrocasnice sparte, bucăți de stofă etc. Dacă lucrul nu are o utilitate practică sau o valoare emoțională mare pentru tine – scapă imediat de el. Scăpând de lucrurile inutile, apartamentul va deveni mai spațios, mai confortabil și mai frumos.

#2. Folosește lucrurile altfel decât cum te-ai obișnuit

Multe lucruri au întrebuințări dincolo de utilizarea lor convențională. De exemplu, farfuriile sunt un decor excelent pentru perete, tăvile și talgerele pot înfrumuseța camera de zi, iar un coș împletit din răchită se poate transforma într-un element inedit de decor, în care poți păstra scoici, lumânări parfumate, ghiveciuri minuscule și alte lucruri drăguțe, care vor adăuga individualitate apartamentului tău. Mai multe idei găsești în acest articol. 

#3. Oferă mobilei o nouă viață

Revizuiește mobilierul din apartament. Poate ai articole de mobilier care pot fi reînnoite. De exemplu, o comodă în stil comunist, care poate fi găsită aproape în fiecare casă. Astăzi internetul este plin de tutoriale care te învață cum să restaurezi/să transformi o comodă veche pas cu pas. Prin urmare, nu te grăbi să o arunci. Uite o idee care ne-a plăcut în mod deosebit.

#4. Creează

Dacă ai înclinații artistice și vrei să-ți realizezi potențialul creativ, cel mai simplu este să începi cu propria casă. O pictură semnată de tine va face interiorul să arate mai bine în comparație cu un design tipizat. Tabloul va adăuga un farmec aparte locuinței tale și va face interiorul să arate personalizat.

#5. Folosește cărți în loc de suport

Cărțile stivuite se pot transforma în standuri excelente pentru sculpturi, lămpi și ghivece de flori. Fecare dintre noi are cărți pe care nu le citește niciodată. O astfel de abordare va transforma complet interiorul apartamentului tău, adăugând casei un farmec boem.

#6. Gândește creativ

Pentru a transforma atmosfera din interior, nu ai nevoie nici de bani, nici de efort. În schimb, vei avea nevoie de creativitate. Uite cum câteva punguțe de plasă pot schimba atmosfera din casă. Ele sunt bune pentru păstrarea diferitor lucruri, începând cu fructe, bureți și terminând cu hârtie igienică sau șervețele de bucătărie. În plus, punguțele subliniază dragostea ta pentru natură și grija pentru mediul înconjurător. Mai multe idei creative găsești în acest articol. 

#7. Ramele foto

Ce zici să decorezi măcar un perete cu portrete? Datorită galeriei, ochii privitorului se plimbă dintr-un colț în altul al peretelui și nu se focusează într-un punct fix, care inevitabil devine mic și agasant. În plus, dispunerea orizontală a desenelor extinde peretele din punct de vedere optic și îi conferă amploare. Și să nu uităm că ramele foto sunt sufletul unui apartament și păstrează ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

#8. Grupează cărțile după culori

Dacă ai un raft deschis plin de cărți, încearcă să le grupezi în blocuri de culori. Impactul vizual este răsunător. Apartamentul capătă un aer boem.

#9. Înconjoară-te cu inspirație în dormitor

Lasă pe noptieră doar acele lucruri care te inspiră de dimineață și te liniștesc înainte de somn. Nu uita că fericirea și succesul pornesc întotdeauna de acasă!

Citește și: Meditație despre fericire: Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, ei au drumul lor…