Dacă vrei să ai o bucătărie mai ordonată, aplică aceste 12 idei!

O bucătărie mică este o adevărată bătaie de cap. Mai ales dacă îți place să gătești și îți petreci toată ziua acolo. Dar pentru că suprafața fizică a bucătăriei nu se poate extinde, singura posibilitate de a câștiga spațiu este reinventarea decorului existent. Iată câteva trucuri din care să te inspiri.

1. O etajeră înaltă, cu compartimente de diferite dimensiuni este utilă pentru depozitarea electrocasnicelor, sticlelor, cerealelor și tacâmurilor.

2. Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat, chiar și spațiul gol din spatele ușii, care poate fi mult mai practic decât pare la prima vedere.

3. Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator pe centru.

4. Dacă îți place să gătești pe diferite tigăi, le poți grupa cu un organizator de tip piramidă.

5. Iar tacâmurile pot fi stocate pe un panou cu găuri. Un astfel de panou este practic și universal. Toate lucrurile vor fi la vedere, iar designul arată modern și stilat.

6. Un truc bun este să folosești spațiul de sub chiuvetă, care e neglijat de mulți dintre noi sau nu este folosit eficient.

7. Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi organizate altfel decât ne-am obișnuit. De exemplu, montând câteva cârlige sau o tijă metalică pe partea laterală a frontului de bucătărie.

8. Montează un suport pentru borcane. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, borcanelor și cutiilor cu cereale.

9. Iar condimentele pot fi organizate în acest fel.

10.  De asemenea, poți folosi un buzunar pentru frigider. Un astfel de buzunăraș poate fi găsit în magazine specializate sau confecționat de sine stătător.

11. Nu ezista să folosești organizatoare pentru sertare. Ele sunt asemănătoare cu cele pentru dulapuri și sunt bune pentru tot felul de lucruri mărunte: linguri, furculițe, cuțite, clești etc.

12. Spațiile mici sunt o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea. Sunt un veșnic compromis. Spațiul nu poate fi extins, în schimb poate fi optimizat.