Iată cum să cureți geamul: Metoda japoneză care te va scăpa de praf!

Spălarea geamurilor e o mare bătaie de cap. După ce le speli ți se par curate, dar peste câteva ore depunerile apar ca ciupercile după ploaie. Același lucru e valabil pentru oglinzi.

Înainte curățam geamurile o dată pe lună, și din interior, și din exterior. Și niciodată nu rămâneam mulțumită. Dar acum câteva luni am descoperit o metodă folosită de japonezi și de atunci am spălat geamurile o singură dată. Și nu cred că e necesar să le spăl din nou.

Geamurile – cum le curățăm?

Pentru a curăța geamurile rapid și eficient, în primul rând vei avea nevoie de o lavetă din piele de căprioară. E folosită de obicei de automobiliști pentru curățarea la interior şi exterior a mașinii. Dar merge și pentru ferestre, oglinzi sau suprafețe din plastic. O astfel de lavetă are putere mare de absorbție, nu lasă urme și nu zgârie, pentru că materialul este foarte delicat.

De asemenea, dacă ai o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon, le poți folosi ca lavete pentru a șterge și a lustrui fereastra. Nailonul este o fibră textilă poliamidică – fină și fragilă, care înlătură excelent murdăria și nu lasă urme pe geam.

Soluție pentru spălarea geamurilor

Japonezii le spală cu soluție pentru clătirea părului, folosind o lavetă din piele de căprioară, apoi le clătesc cu apă și le șterg cu o lavetă uscată. Nu uita că geamurile nu trebuie spălate în zile însorite, pentru că ele sunt fierbinți, ceea ce înseamnă că detergentul se va evapora mai repede, lăsând depuneri neplăcute pe sticlă. Cel mai bine e să cureți ferestrele pe vreme noroasă.

Un alt remediu testat în timp este amidonul. Dizolvă o parte de amidon în zece părți de apă și șterge ferestrele cu soluția obținută. Geamurile vor fi curate, iar pe sticlă nu vor rămâne depuneri.

De asemenea, poți prepara o soluție pe bază de oțet. Dizolvă în apă 10 picături de iod și câteva linguri de oțet. Amestecă soluția bine și moaie laveta în apă. După care șterge ferestrele cu ajutorul ei. Mai întâi din interior, apoi din exterior. În loc de oțet poți folosi vodcă.

Citește și: Femeia stilată arată mai tânără: 9 reguli de care se ghidează femeile stilate!