Iată cum organismul îți cere ajutor: 15 semnale importante pe care să nu le ignori!

Organismul uman este un mecanism absolut uimitor și complex. În interiorul nostru au loc nenumărate procese în același timp. Și dacă apare o eroare, atunci neapărat simțim ceva neobișnuit.

Cu toate astea, mulți dintre noi nu atrag mare atenție acestor semnale. Întotdeauna este mai bine să înlături problema abia la început, decât mai apoi să lupți cu diferite complicații. Așadar, iată ce semnifică unele semnale pe care ni le dă organismul nostru.

Pielea uscată

Organismul tău suferă de insuficiența vitaminei E. Pentru a suplini acest neajuns, include în meniul tău nuci, pește gras și uleiuri vegetale.

Păr și unghii fragile

Aceste simptome indică un deficit de calciu și vitamina B, care se conțin din abundență în grâu încolțit, terciuri din cereale integrale și pâine din făină integrală.

Sângerarea gingiilor

În organismul tău există o insuficiență de vitamina C, care se conține în ceapă, usturoi, fructe și legume. Poți consuma infuzie de măceș sau muguri de pin.

Iritație și somn prost

Aceste simptome indică deficit de magneziu și potasiu. Aceste microelemente se conțin în caise uscate, prune uscate și sfeclă.

Spasme nocturne

Acesta de asemenea este un simptom al deficitului de magneziu și potasiu.

Pielea uscată a coatelor

Acesta e un indiciu clar al insuficienței de vitamina A și C, care se conțin în toate produsele alimentare de culoare portocalie: morcov, dovleac, roșii, caise.

Pofta de sărat

În organism a pătruns o infecție, fie începe un oarecare proces inflamatoriu (cel mai probabil la nivelul aparatului urinar).

Pofta de dulce

Organismul poate fi epuizat și cere astfel o sursă energetică rapidă, adică glucoza. În astfel de cazuri se recomandă să consumi miere de albine sau ciocolată amară pentru a evita probleme de digestie.

Poftă de mâncare necondimentată

Acest simptom apare în caz de gastrită sau probleme la ficat. Asemenea bucate pot reduce spasmele și durerile la nivelul tractului digestiv.

Mâncarea îți pare lipsită de gust

S-ar putea să suferi de depresie.

Poftă de semințe

Organismul are insuficiență de antioxidanți.

Pofta de acru

Organismul cere astfel produse pentru a stimula ficatul și vezica biliară. Include în meniul tău lămâie și afine.

Pofta de amar

Organismul are probleme la nivelul tractului gastro-intestinal. Îți poate fi de folos o ușoară detoxifiere a organismului.

Pofta de iute

Bucatele cu gust iute stimulează digestia, dar ele trebuie consumate în cantități moderate și niciodată pe nemâncate.

Pofta de fructe de mare

Cel mai probabil ai o insuficiență de iod în organism.