Iată ce să NU porți după 60 de ani: Sfaturi simple pentru garderoba de vară!

Multe femei, îndeosebi pe timp de vară, poartă lucruri care nu mai sunt demult la modă. Dar vara este un astfel de anotimp, care necesită lejeritate și prospețime în garderobă. Deci, ce fel de articole vestimentare nu ar trebui să poarte femeile, mai ales cele trecute de 60 de ani?

1.Blugii evazați

Acest model de blugi poate fi la modă, dar nu este tocmai potrivit pentru doamnele de 60 de ani. Desigur, asortați corect, aceștia pot deveni parte a unei imagini elegante, însă e nevoie de pricepere în a-i combina cu gust. Dacă o femeie este deja la vârsta adultă, ea nu se mai poate lăuda cu silueta unei tinere, prin urmare un astfel de model de pantaloni nu o va avantaja deloc.

2.Hainele din satin 

Să luăm drept exemplu un costum din satin, arată ca pijamalele, probabil că îmbrăcându-l, femeia vrea să pară mai misterioasă, însă arată ciudat. Astfel de costume nu își păstrează forma, subliniind fiecare kilogram în plus. Pe lângă toate astea, femeia nu se va simți confortabil și va arăta de parcă tocmai s-a trezit.

3.Bluzele cu mâneci voluminoase

Nu tot ce se demonstrează pe podium poate fi purtat în viața de zi cu zi, mai ales la o vârstă înaintată. De exemplu, după 60 de ani nu îți poți permite să porți o bluză cu mânecile voluminoase, pentru că la această vârstă mâinile tale nu mai sunt ca ale unei fetițe, fapt ce va fi doar accentuat de modelul vestimentației. Așadar, dacă alegi o cămașă albă obișnuită, fără volane și decor, va fi mult mai bine.

4.Pantalonii scurți

Conform regulilor de etichetă, dacă o doamnă are deja peste 60 de ani, atunci ar trebui să se îmbrace corespunzător, fără a-și lăsa genunchii la vedere. În primul rând, picioarele nu sunt în acea formă ca să fie demonstrate tuturor, iar în al doilea rând – poți purta un model de pantaloni scurți cu o lungime adecvată.

5.Cămașa over-size

Acest model se referă la lucrurile largi. Da, sunt foarte convenabile și datorită acestui fapt sunt încă la modă. Cămășile over-size sunt îndrăgite nu doar de generația tânără, ci și de doamnele mature. Însă, dacă ai peste 60 de ani nu ar trebui să mai porți astfel de haine, mai ales dacă ai exces de greutate, pentru că într-o astfel de cămașă vei arăta și mai mare. Vei arăta mult mai bine într-o bluză potrivită după mărime și model.

De asemenea, în alegerea hainelor nu uita de nuanțe, care trebuie să fie selectate corect. Dacă cumperi articole de calitate mai bună, acestea doar te vor avantaja. Țesătura trebuie să fie selectată în așa mod încât să își poată menține forma. Este necesar să te îmbraci în așa fel, încât toate defectele legate de vârstă să fie ascunse. De exemplu, brațele să fie acoperite, zona decolteului să fie ascunsă după o eșarfă elegantă, iar pantofii să fie nu doar comozi dar și eleganți.