Iată 10 secrete de nutriție – Acum vei ști ce trebuie să faci

Consumul de grăsimi în cantități mai mari, decât hidrați de carbon, este cheia reală spre succesul în slăbire, susține noul star în lumea dietologiei Grant Peterson, autorul bestsellerului ,,Eat Bacon, Don’t Jog”. Timp de foarte mulți ani, Peterson a încercat să slăbească prin metode obișnuite: renunța la grăsimi, pierdea în fiecare zi câte o oră pentru antrenamente. Dar așa și nu a reușit să slăbească.

După asta, viitorul guru a început să încerce dietele una după alta până nu a ajuns la conlcuzia, că nu este suficient doar să schimbi echilibrul de calorii consumate.
De vină este hormonul insulina.

Atunci când consumi hidrați de carbon, anume insulina le transformă în glucoza nutritivă. Acest hormon este produs de către pancreas.

Dar insulina mai are o funcție. Această transformă caloriile ,,în plus” în grăsime. Dacă îți vei schimba dieta în așa fel, încât aceasta să conțină mai multă grăsime, îți poți ,,învăța” corpul să o folosească nu doar în calitate de ,,rezervă”, ci și ca ,,combustibil principal”.

Iată 10 reguli principale de slăbire de la noul idol al bărbaților și femeilor din întreaga lume, care visează să scape de kilogramele în plus. 

1.Mănâncă pește, carne și avocado

Pentru a spori funcția metabolică, trebuie să echilibrăm raportul dintre acizii grași Omega 3 și Omega 6. Iată de ce este important să adăugăm în meniul nostru pește, carne, avocado, măsline, nuci.

Bogate în Omega 3 și Omega 6, aceste produse alimentare sunt recomandate în dietă. Pe lângă faptul că au puține calorii, sunt extrem de benefice și pentru sănătate.

2.Bea cafea cu grăsime în loc de micul dejun

Adaugă în cafeaua sau ceaiul de dimineață 2-4 linguri de unt sau ulei de cocos. Este dejunul perfect! Dacă simți că este puțin, adaugă la gustarea de dimineață o tartină sau 3 ouă.

Dejunul este esențial pentru o dietă sănătoasă. Nu consuma zahăr pe nemâncate, acesta te va face să te supraalimentezi în decursul zilei.

3.Renunță la ,,bilele de zahăr”

Atunci când toți consumau fructele doar la sezon, totul era bine. Acum, vedem pe rafturile magazinelor nu doar produse naturale, dar și cele ale ingineriei genetice: fructe mari și mega -dulci, care nu se știe unde cresc anul împrejur.

Iată de ce este important să consumi fructele doar la sezon. Acelea sunt cu adevărat sănătoase și nu îți alimentează organismul cu zahăr în surplus.

4.Ai voie să mănânci șuncă

Poți mânca bacon în timpul dietei tale, dar ai grijă să mănânci numai grăsimi timp de 24 de ore. Poți consuma doar brânză, unt, ouă, ulei de cocos sau de măsline.

5.Consumă legume verzi în fiecare zi

De obicei, foarte puțini oameni iubesc legumele cu frunze întunecate, cum ar fi zarzavaturile. În zadar: este o sursă excelentă care contribuie la slăbire.

Legumele precum broccoli, spanacul, fasolea verde, dovleceii, ardeii au o valoare nutrițională ridicată, datorită conținutului lor bogat în minerale, vitamine, enzime și fibre. De asemenea și fitonutrienți, care sunt niște antioxidanți extrem de benefici.

6.Renunță la albușul de ou și cartofi

Gălbenușul – iată cea mai sănătoasă parte a oului. Albușul conține 50% de proteine de ou, și 50% de grăsime, necesară pentru dezvoltare.

Cartoful la rândul său, nu conține nimic sănătos cu excepția potasiului. În schimb, acesta este plin de substanțe amidonice, care influențează negativ sănătatea omului.

7.Cocosul – Zeul slăbirii!

Cocosul este de neînlocuit în dieta sănătoasă, pentru că în aceste fructe nu se conține aproape deloc carbohidrați. În schimb, în ele există foarte multe trigliceride.

Acestea reprezintă o sursă excelentă de energie pentru organism. Atunci când trigliceridele ard în organism, se formează cetonele, iar acesta este cel mai sănătos tip de grăsimi.

Uleiul de cocos conține grăsimi saturate și este unul dintre uleiurile vegetale care nu se depun în organism, ceea ce înseamnă că este sigur pentru silueta ta.

8.Mănâncă iaurt grecesc.

Acesta trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi și fără adaos de zahăr. Adică trebuie să aibă un gust acru, și nu dulce.Acesta îți oferă o rezervă bună de proteine și carbohidrați sănătoși.

9.Poți consuma alcool

Avantajul acestei diete, este că îți permite să nu calculezi caloriile. Scopul tău este să limitezi anume aportul de carbohidrați.

Este o noutate bună pentru amatorii de alcool. Evită berea, pentru că ea conține foarte mulți carbohidrați. Optează pentru băuturi care nu sunt dulci: whiskey, gin, rom, tequila, vodka, dar în cantități moderate!

10.Renunță la alergat

Cercetările au demonstrat că alergatul nu este cea mai eficientă metodă de a slăbi. Un efect mult mai mare au antrenamentele scurte dar intensive. Scapă de rutina exercițiilor practicate, acestea se vor dovedi ineficiente dacă nu există combinații și alternări atât în mișcări cât și în intensitate.