Hainele tale vor arăta ca noi: 6 trucuri pentru îndepărtarea petelor „imposibile“

Uneori se întâmplă că toate metodele cunoscute pentru îndepărtarea petelor de pe haine pur și simplu nu funcționează. Încercăm să folosim detergenți scumpi, dar nici ei nu aduc rezultatul dorit. Prin urmare, este necesar să găsești opțiuni alternative pentru eliminarea petelor.

Metodele propuse de noi se disting prin accesibilitatea și ușurința lor. Vei vedea singur rezultatul foarte curând. Așa că, stai fără grijă, poți aplica cu încredere sfaturile noastre!

1. Nu contează ce culoare au petele de pe hainele tale. Pentru a le îndepărta, ai nevoie de un simplu recipient, pe care trebuie să-l umpli cu apă. Toarnă doar o lingură de bicarbonat de sodiu și amestecă soluția. Când soda alimentară se va dizolva în apă, pune haina în recipient și așteaptă câteva minute. Apoi spală haina ca de obicei.

2. Petele neplăcute care rămân, după ce unele alimente grase au ajuns pe haine, pot fi îndepărtate cu ajutorul amidonului de porumb. Totul ce trebuie să faci e să pui amidon pe suprafața petelor și să lași hainele pe noapte. Dimineața următoare vei putea spăla aceste haine și ele vor fi ca noi!

3. Petele de transpirație sunt, de asemenea, problematice. Aici te vor ajuta săpunul și peroxidul de hidrogen cu proporția de 1:2. Pur și simplu se unge partea murdară a hainei, după care se spală.

4. Dacă se adună o mulțime de haine pe care trebuie să le speli în fiecare zi, atunci adaugă doar 1 cană de oțet (alb) în mașina de spălat, înainte de a începe procesul de spălare. Acest lucru te va ajuta să scapi de petele obișnuite, care ușor se îndepărtează și să elimini mirosurile neplăcute de transpirație.

5. Aspirina obișnuită va ajuta la eliminarea mizeriei extrem de persistente. Dacă hainele tale sunt complet îmbibate cu murdărie, atunci câteva tablete de aspirină care trebuiesc măcinate și pur și simplu puse în mașina de spălat,  te vor ajuta cu această problemă.

6. În cazul apariției diferitor bacterii, le poți elimina cu sucul de lămâie. Aceasta e o modalitate excelentă de a curăța țesuturile și a menține prospețimea hainelor, un timp îndelungat.