Greșeli legate de modă, pe care 99% dintre femeile plus-size le comit!

În cele mai multe cazuri, femeile supraponderale aleg cele mai extreme soluții de a-și corecta vizual silueta cu ajutorul articolelor vestimentare: fie se ascund în pliurile de țesătură, fie încearcă să pară mai suple datorită hainelor strâmte și mulate pe corp. În ambele cazuri, există riscul de a obține volum în plus, acolo unde nu este deloc necesar. Deci, care ar fi cele mai reușite soluții la care ar trebui să recurgi?

Hainele over-size

Prima opțiune este potrivită într-un singur caz – dacă intenționezi să participi la o întrecere de sărituri în sac. Da, asocierile sunt anume din astea. Elasticul în zona taliei creează efectul unei bule, iar modelul pantalonilor nu avantajează deloc silueta.

De regulă, blugii skinny nu sunt cea mai potrivită opțiune pentru femeile plus size, pentru că măresc șoldurile care și așa sunt voluminoase în contrast cu gambele. Însă, în exemplul din imagine, pantalonii din denim albastru cu talie înaltă sunt bine aleși: pun accent pe linia taliei, fac silueta mai subțire și picioarele vizual mai lungi. Efectul transformării este evident: fata arată de două ori mai suplă, deși doar a îmbrăcat alte haine!

Haine care lasă prea mult la vedere

De multe ori văd femei supraponderale în ținute prea „îndrăznețe”. De ce să arăți ceea ce trebuie ascuns?

Hainele strâmte pe figură nu te avantajează deloc: nu te fac mai suplă, nu te fac mai tânără, nu te înfrumusețează și nu îți subliniază atuurile. În plus, modelul ales de pantaloni scurți accentuează linia abdominală proeminentă.

Țesătură îngrămădită în zona inghinală

Dacă pantalonii se îngrămădesc în zona inghinală, atunci modelul este ales incorect și, cel mai probabil, nu după mărimea potrivită. Este necesar să ascunzi zona problematică cu o tunică sau un sacou mai lung sau, în mod ideal, să îți schimbi toată ținuta.

Proporții dezechilibrate

Dacă imaginii tale îi lipsesc accentele este ușor să te pierzi în ținutele lipsite de formă. După pantalonii și bluzele largi nu este vizibilă silueta. Pentru a corecta greșelile din această imagine, trebuie să optezi pentru o centură largă peste pulover, legată într-un nod elegant. Talia va fi accentuată și va fi restabilit echilibrul proporțional.