
Majoritatea gospodinelor petrec mult timp în bucătărie. Pentru a face acest timp mai plăcut și productiv, îți propunem să folosești mai multe trucuri din viață, care îți vor simplifica mult lucrul în bucătărie și vor accelera procesul de creare a capodoperelor culinare.
1: Coace ouăle în cuptor
Ouăle trebuie așezate pe hârtie și puse în cuptor.
Dacă ai o petrecere și lista de mâncăruri include multe salate, fiecare dintre care necesită cel puțin două ouă fierte, încearcă să utilizezi o metodă de gătit non-standard. În loc să fierbi ouăle într-o cratiță pe aragaz, încearcă să coci ouăle în cuptor. Va dura mai mult timp, în medie, 20-25 de minute (timpul final depinde de puterea și tipul cuptorului), dar rezultatul te va mulțumi cu siguranță.
Ouăle vor fi perfecte atât în interior, cât și în exterior și vor fi ușor de curățat. Această metodă de gătit are și alte avantaje:
• poți coace simultan câte ouă ai nevoie;
• ouăle nu se vor crăpa în timpul gătitului;
• poți găti ouă la cuptor împreună cu cojile de ceapă pentru o nuanță maro frumoasă.
• produsul gătit la cuptor are perioadă mai mare de depozitare, ceea ce este deosebit de important în timpul sărbătorilor de Paști, când rămân multe ouă.
Pentru comoditate, ouăle pot fi plasate într-o tigaie pentru brioșe.
Trebuie de remarcat faptul că gustul ouălor gătite la cuptor este diferit – se dovedesc a fi mai fragede și mai cremoase, în special gălbenușurile. Cel mai bine este să cumperi ouă de casă în aceste scopuri – calitatea lor este mult bună decât a celor din magazin.
Acum direct despre procesul de gătit: tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 160 de grade, să pui ouăle pe grătar sau într-o tigaie pentru brioșe și să le coci 20-25 de minute. Există o altă opțiune: ouăle trebuie clătite sub robinet, plasate într-o formă rezistentă la căldură, umplute cu apă fierbinte (nu clocotită) și lăsate la temperatura camerei timp de 5-7 minute, astfel încât ouăle să se încălzească și să nu se crape în timpul gătitului. Apoi trimite la cuptor și, la sfârșit, răcorește și curăță.
2: Curăță ouăle cu o linguriță
Nu toate ouăle sunt ușor de curățat, mai ales dacă sunt proaspăt fierte. În acest caz, jumătate din proteină este de obicei îndepărtată împreună cu coaja, ceea ce nu este deloc plăcut. Pentru a evita acest rezultat, îți recomandăm să utilizezi o linguriță: atinge capătul larg al tacâmului pe coaja oului pentru a îndepărta buzunarul de aer, apoi așază lingura între coajă și oul în sine, derulează și bucură-te de efect.
3: Folosește cuțitul pentru pizza pentru a tăia verdeața
Tăierea verdețurilor este o formă specială de artă. Cineva preferă să le taie încet și cu atenție, în timp ce cineva le taie ca un bucătar profesionist. Ne propunem să mergem într-un mod simplu și eficient, și anume, să punem un cuțitul ascuțit de bucătar pe raft și să folosim în schimb un feliator de pizza.
Adună ierburile într-o grămadă, așează-le pe o scândură și glisează cuțitul de pizza înainte și înapoi peste ele până când obții rezultatul dorit. Dispozitivul de bucătărie poate fi folosit și pentru tăierea țelinei, morcovilor și a altor legume, fructe, dar numai dacă ai nevoie de bucăți mari în vas.
4: Usucă ierburile în cuptorul cu microunde
Răsfățați de abundența de ierburi de vară, uităm că odată cu sosirea toamnei, urmată de iarnă, va fi mult mai dificil să cumpărăm verdeață cu adevărat proaspete și gustoase, care să fie plăcută cu aroma lor. Desigur, poți cultiva exemplarele preferate pe pervazul ferestrei sau poți să usuci mărarul, pătrunjelul, coriandrul, busuiocul și alte ierburi la cuptorul cu microunde. Merită luat în considerare faptul că vor avea un gust diferit de cele proaspete, dar vor păstra multe substanțe utile.
Procesul în sine este foarte rapid și ușor: verdețurile trebuie spălate, scuturate și lăsate să se usuce. Apoi ia o farfurie, pune un prosop de hârtie pe ea, întinde verdețurile deasupra și trimite-le la cuptorul cu microunde, presetând puterea la 200 W. Usucă ierburile timp de cel mult două minute, verificând starea lor la fiecare 30 de secunde pentru a preveni arderea plantelor. Ia în considerare faptul că timpul final de gătit depinde direct de cantitatea și tipul de ierburi. După expirarea acestora, răcorește verdețurile și pune-le într-un borcan. Perioada de valabilitate este de aproximativ 12 luni.
Notă: În cuptorul cu microunde, poți usca nu numai ierburi, ci și măcriș, spanac, unele legume și ciuperci.
5: Curăță ghimbirul cu o lingură
Toamna, bolile virale nu întârzie să apară, mai ales dacă o persoană are o imunitate slabă. Pentru a întâmpina complet înarmat sezonul rece, trebuie să te aprovizionezi cu citrice, miere și ghimbir. Din aceste trei componente, se obțin băuturi minunate care au un efect benefic asupra organismului, ajută la rezistența la răceli.
În acest sens, trebuie să știi cum să cureți rapid ghimbirul pentru a nu-l priva de substanțe utile. Micronutrienții se găsesc în pulpă, care aderă strâns la coaja subțire. Prin urmare, trebuie să scoți coaja foarte atent. Gospodinele cu experiență sugerează utilizarea în acest scop nu a unui cuțit sau a unui cojitor de legume, care poate tăia excesul, ci o lingură obișnuită. Pur și simplu freacță ghimbirul cu lingura și se va dezlipiți ușor.
6: Congează cașcavalul înainte de a rade
Unele tipuri de cașcaval au o textură foarte moale și sunt greu de dat prin răzătoare. Îți va ușura foarte mult sarcina dacă pui cașcavalul în congelator timp de o jumătate de oră și abia după le vei rade. Dacă utilizezi produsul numai într-o formă mărunțită, poți da imediat întreaga bucată prin răzătoare și apoi să o pui într-un recipient la frigider. În această stare, cașcavalul poate fi păstrată timp de aproximativ 5-7 zile.
7: Taie alimente moi cu ața dentară
Dacă ai ață dentară, o poți folosi pentru a tăia o prăjitură pufoasă în mai multe bucăți uniforme și, de asemenea, pentru a tăia brie, brânza de capră și alte alimente moi.
8: Folosiți o tavă de copt suplimentară
În majoritatea cazurilor, cuptorul de acasă se încălzește neproporțional și acest lucru complică foarte mult viața gospodinelor. Din acest motiv, fundul produselor se arde de obicei, în timp ce partea de sus, dimpotrivă, rămâne palidă. Următorul truc te va ajuta să corectezi situația: dacă este eliminată mai multă căldură în partea de jos a cuptorului, pune o tavă de copt goală sub foaia cu fursecuri, dacă căldura este mai mult deasupra, pune-o deasupra foii. Tava va absorbi o parte din căldură, drept urmare desertul se va coace mai uniform.
Apropo, acest lucru se aplică nu numai dulciurilor, ci și mâncărurilor din carne și pește, care tind, de asemenea, să se prăjească neuniform.