Gătește cu plăcere: 10 trucuri ingenioase pentru o viață mai ușoară la bucătărie!

Micile trucuri de bucătărie îți pot economisi timpul, energia, nervii și banii. Le învățăm de la bunici și mămici, de la prieteni și rude, din cărți și de pe net, dar niciodată nu se termină. Și într-un mod miraculos, toate sunt eficiente.

Știm că ești o gospodină bună și nimic nu te mai poate uimi, dar chiar și cele mai bune gospodine încă au multe de învățat. Prin urmare, uite încă 10 sfaturi de bucătărie, despre care cel mai probabil nu ți-a zis nimeni până acum.

Sfaturi practice în bucătărie

#1. Ca să menții prospețimea pâinii pentru mai mult timp, păstrează produsul într-un coș pentru pâine, iar alături pune jumătate de cartof, un măr sau un pic de sare. Toate acestea îi mențin proprietățile și îi prelungesc durata de viață.

#2. Mirosurile urâte ne urmăresc peste tot. Dar cum oare să le neutralizăm? Mirosul de carne și pește după preparare poate fi neutralizat cu oțet. Toarnă câteva linguri de oțet într-o tigaie murdară și încălzește lichidul până la evaporare.

#3. În loc să cheltui bani pe un difuzor scump de aromă, poți să tai coaja unei lămâi și să o fierbi la foc mic. Efectul va fi la fel de plăcut. Mai multe idei despre cum poți confecționa un difuzor natural de aromă poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Nu folosi niciodată odorizanți de cameră: Mai bine prepară un parfum natural în 5 pași ușor de urmat!

Sfaturi pentru gospodine bucătărie

#4. Grăsimea depusă pe pereții cuptorului poate fi îndepărtată cu amoniac. Tratează zonele afectate cu o soluție pe bază de amoniac sau lasă peste noapte un recipient cu apă caldă și amoniac în cuptor, iar dimineața, șterge murdăria cu un burete. Cuptorul va arăta ca nou.

#5. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut, adunat cu anii într-un termos vechi, toarnă două linguri de făină de orez în recipient și amestecă cu apă. În doar câteva ore, mirosul va fi neutralizat complet.

#6. Uită de maioneza dăunătoare din magazine. Sosul tău preferat poate fi preparat acasă în doar câteva minute și va fi atât gustos, cât și sănătos. Adaugă un gălbenuș de ou fiert și două linguri de muștar într-un borcănaș de smântână cu procent scăzut de grăsime. Amestecă bine și lasă produsul să stea timp de câteva ore, ca produsul să capete omogenitate.

Trucuri în bucătărie

#7. Petele albe de pe pahare, rămase de la apă, pot fi înlăturate cu o soluție pe bază de oțet. Diluează o esență de oțet de 70 de grade în apă, respectând raportul de o linguriță la 50 de ml de apă și scufundă paharele în soluție timp de 5 minute. După care, clătește-le bine sub un jet de apă caldă.

#8. Pentru a preveni acumularea de grăsime pe răzătoare, unge răzătoarea cu ulei înainte de a rade cașcavalul.

#9. Perie ouăle cu ulei vegetal înainte de a le pune în frigider. Acest truc le va menține prospețimea timp de încă 3-4 săptămâni!

#10. Păstrează ceapa și usturoiul în pungi de hârtie găurite. În acest fel, legumele își vor păstra proprietățile pentru mai mult timp și cel puțin două luni nu vor fi afectate de mucegai.