Gata cu chinul: O chinezoaică m-a învățat cum să fac ca perdelele de tul să fie întotdeauna imaculate!

Întotdeauna am fost pasionată de cultura și gândirea asiatică, iar acum 3 ani m-am mutat definitiv în China. Și cum credeți, care a fost prima problemă cu care m-am confruntat când am ajuns acolo?

Răspunsul e mai simplu decât pare la prima vedere – lipsa totală a spațiului! Inițial, locuiam într-o garsonieră destul de mică și eram frământată de întrebarea cum aș putea să măresc spațiul din apartament, cel puțin din punct de vedere optic.

Perdele de tul cu broderie

Unul din sfaturile designerilor de interior era să folosesc perdele translucide din tul. Așa și am făcut, dar în scurt timp, m-am confruntat cu o altă problemă. Nimeni nu m-a prevenit că tulul meu imaculat va atrage tot praful, murdăria și grăsimea din apartament.

Citește și: M-am îndrăgostit îndată: Turcii știu ce înseamnă o masă de călcat cu adevărat folositoare

Țesătura se îngălbenea și se întuneca aproape instantaneu, stricând aspectul întregului interior. Eram nevoită să le spăl în fiecare săptămână pentru a menține frumusețea și curățenia în cameră, mai ales că aveam întotdeauna vizitatori.

Spalare perdele albe

La un anumit moment, m-am săturat. Perdelele rămâneau întunecate chiar și după spălare, dar nu aveam nici dorință și nici bani ca să cumpăr altele și a trebuit să apelez la sfatul vecinii mele, o chinezoaică de 70 de ani.

Citește și: Îți vin oaspeții în 30 de minute? 11 trucuri care-ți vor face casa să pară mai curată!

Metoda s-a dovedit a fi mai eficientă decât credeam, nuanțele întunecate și gălbui au cedat până la urmă în fața unui alb imaculat. Și nu, nu a fost nevoie de detergenți miraculoși sau rădăcini de ginseng sau să spăl perdelele delicate în apă clocotită.

Tot ce trebuie să faci este să le înmoi în apă cu bicarbonat de sodiu. Toarnă 500 de grame de bicarbonat de sodiu într-un recipient cu 5 litri de apă caldă și lasă perdelele de tul să stea peste noapte. După care, va trebui doar să le clătești.

Atâta tot – simplu și eficient. Aceeași tehnică o poți folosi pentru tricouri, cămăși și alte articole din țesătură albă. Rezultatul va fi peste așteptări!

Citește și: Cum să nu bei niciodată ceaiul: 10 „interdicții” neașteptate din China