Gata cu bătaia de cap: 6 sfaturi pentru șoferii care au obosit să facă iar și iar curățenie în mașină

Se spune că este suficient să nu murdărești, ca mașina să fie mereu curată. Însă tu ca și proprietar al automobilului, nu poți întotdeauna să controlezi comportamentul pasagerilor. Din această cauză, ești nevoit să faci ordine în mașină mai des decât ai vrea. Din acest articol vei afla cum să protejezi salonul mașinii și cum să reduci timpul de efectuare a curățeniei.

6. Organizatorul auto te va juta să menții curățenia și să protejezi partea dorsală a scaunelor din față

Dacă ai copii, cunoști foarte bine obiceiul odraslelor de a-și întinde picioarele încălțate și de a murdări sau chiar zgâria scaunul din față. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, pune un organizator auto, acesta este mult mai ușor de curățat și în plus s-ar putea să faci copilul să uite de acest obicei. Este destul să-i pui câteva jucării în organizator sau o carte, va avea bună ocupație.

5. Ceara te va ajuta să scapi de mirosul neplăcut din interiorul mașinii

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din mașină, mai ales în sezonul cald, automobiliștii recomandă să folosești o lumănare din ceară sau o bucată din ea, pusă într-un pahar de plastic. Atunci când se încălzește în interior, ceara absoarbe toate mirosurile. Deci nu trebuie să aprinzi lumânarea, temperatura ridicată din salon e mai mult decât suficientă.

4. Pentru a menține ordinea în portbagaj folosește un organizator

Dacă portbagajul automobilului tău nu este dotat cu un organizator, cumpără tu unul special sau poți folosi orice altceva ce ta va ajuta ca obiectele din mașină să nu se rostogolească prin tot portbagajul. În acesat fel, vei avea mereu spațiu liber în portbagaj ca să transporți alte lucruri.

3. Folosește aspiratorul obișnuit pentru a curăța salonul mașinii

De obicei, aspiratoarele puternice, speciale pentru automobile, costă foarte mult. De aceea, poți folosi fără probleme aspiratorul pe care îl utilizezi în casă, vei obține același rezultat.

2. Spray-ul sau pasta polish pentru plastic te va ajuta să păstrezi interiorul curat și îi va reda strălucire

Mulți automobiliști recomandă să cureți zonele greu accesibile cu ajutorul unei periuțe de dinți. Această metodă e bună însă pentru cei care dispun de mult timp. O cârpă din microfibră și o soluție pentru lustruirea plasticului te vor ajuta să economisești timpul. În plus, aceasta o să prevină depunerea prafului.

1. Folosește huse pentru scaune

Știi cât e de greu să scoți murdăria și mai ales petele din tapițeria banchetelor din automobil. De ce să nu previi această problemă și să folosești huse speciale? E mult mai practic!

Bonus: husa pentru întregul automobil, care te va face să o speli mult mai rar

Sursa