Gata cu apa în sticluțe: 6 cumpărături inutile care îți golesc buzunarul

Noi cheltuim zilnic bani pe lucruri de care de fapt nu avem nevoie. Și dacă inițial aceste cheltuieli par nesemnificative, însumându-le ne dăm seama că iese o sumă frumușică. Așadar, iată lucrurile care nu trebuie să se regăsească în listele tale regulate de cumpărături.

1. Pungi de la supermarket

Mergem la magazin pentru alimente și alte obiecte pentru casă aproape în fiecare zi. De obicei, ne ducem nepregătiți și suntem nevoiți să luăm la casă și pungi de plastic sau hârtie. Ia cu tine o pungă din textil sau o geantă de cumpărături. Vei economisi bani și vei salva planeta.

2. Produse de lângă casă

Stând la coadă, nu poți să nu te uiți ce se mai vinde pe lângă casă. De regulă, nu ai nevoie de acele dulciuri sau snacksuri, dar mâna automat se întinde spre ele. Marketerii știu ce fac! Dacă o să aduni cât cheltuiești timp de un an pe aceste produse, o să te gândești de 2 ori înainte să scoți mâna din buzunar.

3. Apă în sticluțe

De fiecare dată când îți vei cumpăra o stilcă de apă plată de 0,5 litri, gândește-te că ai fi putut-o umple de acasă. Când achiziționăm apă, noi plătim pentru sticla de plastic și pentru serviciile de filtrare și transportare la magazin. Apa este o resursă gratuită.

4. Cafea la pachet

Un capucino fierbinte, într-o dimineață rece de decembrie, cu tine în mașină, în drum spre serviciu – ce poate fi mai cool? Să-ți prepari cafeaua acasă și să-ți cumperi o cană-termos!

5. Abonamente pentru smartphone

Te-ai abonat la Apple Music și peste o săptămână ai și uitat de asta… S-a întâmplat cu jumătate de an în urmă, iar tu încă nu ți-ai anulat abonamentul. O să te trezești într-o zi și fără muzică nouă și fără bani în cont.

6. Produse inutile la promoție

Nu trebuie să cumperi trei portmonee la preț de unu, dacă ai nevoie de un singur portmoneu sau pentru ca să primești o livrare gratuită mai comanzi ceva, chiar dacă nu intenționai să cumperi acel lucru… De fiecare dată cânt ești ademenit de astfel de promoții, întreabă-te dacă ai fi cumpărat aceste lucruri fără preț redus?