Găsește curajul să pleci când nimic nu te mai ține. Mă tem că o să te regăsești în aceste cuvinte

Paulo Coelho scria: dacă ai curajul să spui „adio”, viața te va recompensa cu un nou „salut”.

Aceste cuvinte nu-mi ieșeau din minte când mă gândeam la viața mea și simțeam în interior o mare pustietate. M-a durut de atât de mult timp, încât credeam că n-o să mai văd lumină la capătul acestui tunel interminabil.

Cu o încăpățânare aproape maniacală, mă țineam de o persoană toxică, care mă făcea nefericită. Credeam că o să reușesc să-l schimb, că iubirea noastră va învinge toate neînțelegerile. Credeam că încă puțin și furtuna va înceta, că va apărea soarele.

De fapt, eu pur și simplu mă temeam să plec. Îmi era frică că n-o să mai pot găsi unul ca el. Mă mințeam că relația noastră este o iubire adevărată.  De fapt, totul era o minciună. Dragostea noastră era toxică și în adâncul sufletului înțelegeam că trebuie să fug de acest bărbat cât mai curând posibil.

Conștientizam că îmi va fi greu dacă voi pleca. Am investit atât de multă iubire, trup, suflet, timp și energie în el, încât nu-mi imaginam că ne vom despărți vreodată. În plus, mă atașez foarte mult de oameni, ceea ce mi-a complicat și mai mult situația.

Dar eu nu am meritat o asemenea relație. A fost o nedreptate! Mă simțeam nefericită și goală în interior, mă simțeam rău și aveam probleme de sănătate. Toate acestea m-au determinat într-o zi să iau decizia de a tăia cordonul, de a înceta această agonie.

Am decis să-mi privesc temerea în față, temerea care mi-a paralizat orice încercare de a schimba ceva. Am acceptat viața fără el. Acum sunt singură și pot spune cu toată încrederea că nu am simțit niciodată atâta pace și liniște. Am căpătat fericirea și independența.

Dacă simți și tu la fel cum am simțit eu, că nimic nu te mai ține – pleacă. E mult mai dureros să rămâi într-o relație care nu te satisface emoțional.

Găsește curajul să faci asta. El este în tine, doar trebuie să-l scoți la iveală. Dar în niciun caz să nu te întorci. Fugi de la tot și de la toți care nu mai au nicio importanță pentru tine. Ascultă-ți intuiția, ea nu minte niciodată, ea o să-ți șoptească că a venit timpul să te eliberezi de ceea ce nu mai există.

Găsește curajul de a începe o viață nouă. Stabilește-ți un scop – să găsești ceea ce te face fericită. Mergi înainte, pentru că o să-l atingi neapărat.

Trebuie să scapi de pilonii vechi și să fii sinceră cu tine. Crede-mă, chiar merită să faci acest pas. O să te convingi, că de fapt totul e mai simplu decât pare. Pur și simplu, găsește curaj. Pur și simplu, pleacă și fii fericită!