Garderoba de bază a unei fashioniste: Iată lucrurile necesare pentru o ținută cotidiană!

Garderoba de bază – fiecare definește acest concept în felul său. Pentru unii, acestea sunt cele mai necesare lucruri, pentru alții – articolele cu care poți realiza cât mai multe ținute.

Cum să îți selectezi garderoba de bază

Este important ca lucrurile să exprime nu părerea bloggerilor de modă sau a designerilor, ci caracterul tău și felul de a fi. Prin urmare, înainte de a alege unele articole vestimentare noi, răspunde la aceste întrebări:

Ce spun hainele mele despre mine?

Care țesături și texturi îmi plac și care nu?

Cum este planificată săptămâna mea? Ce necesită mai mult timp (studiile, plimbările, întâlnirile)?

-Care sunt hainele în care mă simt confortabil și mă reprezintă? 

Răspunsurile la aceste întrebări te vor ghida spre garderoba visurilor tale. Dar, pentru a te orienta mai ușor am întocmit o listă scurtă a lucrurilor de bază care ar trebui să fie prezente în garderoba ta!

Cămașa cu mâneca scurtă sau lungă

O cămașă sau o bluză  fără decor îți va prinde bine, chiar dacă nu porți în fiecare zi așa ceva. Pentru un examen, un interviu sau o întâlnire de afaceri – excelentă, pentru o plimbare sau ca element al unei imagini mai sofisticate – și mai bine.

Rochia – cămașă

Garderoba de bază ar trebui să includă lucruri multifuncționale. O rochie-cămașă este ținuta care poate fi purtată cu cele mai diverse ocazii. Alege modele din bumbac sau in. Aceste țesături respiră și sunt rezistente în timp. Însă există și unele neajunsuri – se șifonează ușor. Dacă dorești ceva mai îndrăzneț, alege rochii din denim, piele întoarsă sau catifea.

Tricoul de culoarea preferată

Un tricou de bază este ceea ce te va salva atunci când toate hainele sunt la coșul de rufe. Stiliștii te sfătuiesc să alegi un model alb, dar gândește-te, cât de des porți hainele albe? Întotdeauna eviți să le îmbraci din motiv că se pot păta și trebuie spălate după fiecare ieșire.

Alege culoarea care îți place ție și ți se potrivește – negru, verde, roșu. Este de dorit ca tricoul să fie fără decor, pentru a îl combina cu diverse articole în diverse stiluri.

Un pulover la modă

Țesătura unei astfel de haine trebuie să fie cât mai plăcută la atingere. Optează pentru bumbac, mătase, in, cu adăugare de elastan sau viscoză, cașmir subțire. Principalul lucru este să nu simți disconfort, mâncărime sau alte senzații neplăcute.

Ceva pentru timpul mai rece

Aici, nu e cazul să specificăm ce să cumperi, un sacou, cardigan sau jachetă din denim, pentru că fiecare are nevoi și gusturi diferite. Revino la începutul articolului și răspunde la întrebări – cine ești, ce faci mai des, ce stil de viață ai. Indiferent ce alegere vei face, cu siguranță ai nevoie de o haină pe care să o porți peste celelalte articole, pentru zilele mai răcoroase.

Singura recomandare generală este să eviți țesăturile sintetice și să alegi întotdeauna un model cu buzunare!

Blugi sau pantaloni

Modelul de pantaloni îl alegi pornind din nou de la stilul de viață pe care îl ai. Blugii sunt, probabil, o opțiune mai obișnuită și multifuncțională, dar dacă nu-ți place țesătura groasă, atunci caută ceva mai ușor: pantaloni drepți sau chiar leggins.

Ceva mai scurt

În alegerea acestor articole trebuie să ții cont de lungime. De exemplu, poți opta pentru modelele de pantaloni scurți Bermuda, care sunt actuale acum sau îți poți demonstra picioarele într-un mini ultra-scurt. Și din nou, alege modele cu buzunare!

Încălțăminte de zi

Încălțămintea de bază ar trebui să fie super-comodă pentru a o purta cu plăcere. Opțiunea evidentă sunt adidașii, dar nu ignora modelele Slip-On sau Oxfords de înaltă calitate.

Încălțăminte de seară

În general, depinde cât de des porți astfel de pantofi. Dacă o dată pe an, atunci gândește-te – merită să îi cumperi? Dacă mai des, atunci poți alege ceva neobișnuit pentru tine: decor, tocuri, curele. Multe modele clasice nu numai că arată elegant, dar sunt, de asemenea și foarte comode.