Galbenul și verdele: 6 moduri simple prin care să ademenești fericirea în casă

E adevărat că atunci când privești fotografii cu locuințe ideale din punct de vedere al designului, te gândești: Iată într-o astfel de casă aș fi fericită! Crezi că e chiar atât de simplu? Nu, bineînțeles, e mult mai simplu! Fericirea intră în casă nu odată cu tapetul de marcă sau cu specialiștii în design. Fericirea intră cu adierea de primăvară, soarele văratic, ploaia de toamnă și cu încă câteva trucuri despre care o să afli astăzi.

Galbenul și verdele

Cercetătorii Universității Vrije din Amsterdam, în baza mai multor experimente, au ajuns la concluzia că nuanțele intense de verde și galben provoacă senzația de fericire. Important e să nu exagerezi, chiar dacă se spune că nu poate fi prea multă fericire. Nu este cazul să-ți vopsești toți pereții în verde sau galben, este suficient să folosești câteva decorațiuni în aceste nuanțe: perne, vaze, pături ș.a.

Buchetul de flori

Dacă nu-i crezi pe olandezi, poate te vor convinge americanii. Oamenii de știință de la Universitatea de Cercetării Științifice Rutgers din SUA au demonstrat că florile vii sunt capabile să-ți creeze senzația de fericire și satisfacție. De aceea, nu trebuie să aștepți momentul în care o să le primești în dar. Îți poți cumpăra singură un buchet de flori atunci când vrei să fii un pic mai fericită.

Pozele de familie

Atotștiutorii de la Universitatea Portsmouth sunt siguri că privitul fotografiilor sentimentale generează senzații plăcute precum siguranța și liniștea. Nu este deloc greu să verifici asta, pur și simplu, răsfoiește un album de familie. Ai putea să alegi câteva fotografii pe care să le afișezi undeva în casă.

Lumânările și vanilia

Studiul realizat de Chemical Senses a arătat că focul viu are un efect relaxant asupra omului și îi oferă senzația de pace chiar și după o zi agitată.  Un rezultat mai plăcut va fi dacă acesta va fi combinat cu aroma de vanilie. O adevărată aromaterapie.

Aromele florale

Potrivit celor de la Asociația Științelor Psihologice, receptorii din nasul nostru sunt în legătură strânsă cu zona creierului responsabilă de emoții. Și anume aromele de flori declanșează producerea de serotonină – „hormonul fericirii”.

Este o piatră în grădina scepticilor care consideră florile o iroseală de bani.

Patul făcut

Cine ar fi crezut? Potrivit unui sondaj de opinie 71% dintre oameni se simt mai fericiți atunci când au patul aranjat.