Frumusețea e în detalii: 10 detalii care îți vor face bucătăria frumoasă!

Fiecare gospodină tinde la ordine și curățenie în casă. Mai ales când vine vorba de bucătărie. Bucătăria trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată. Dar pentru asta trebuie să-ți organizezi spațiul cu înțelepciune. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare, care vor aduce ordinea și confortul în bucătăria ta.

1. Culorile

Culorile care predomină în bucătărie joacă un rol important în crearea atmosferei. Ele răspund atât de estetică, cât și de confortul nostru vizual. Culorile dau suflet bucătăriei. Designerii consideră că albul este cea mai potrivită culoare pentru bucătărie. Ea dă senzația de ordine și prospețime și extinde spațiul din punct de vedere vizual. În special nuanțele calde, precum culoarea laptelui sau a fildeșului.

2. Vesela

Vesela frumoasă, din materiale de calitate, este importantă atât pentru componenta practică, cât și pentru cea estetică. Modelele ceramice monocromatice, formele neobișnuite și desenele originale vor transforma complet atmosfera din locuința ta. Nu uita că frumusețea este dată de detalii. Detaliu cu detaliu bucătăria devine frumoasă.

3. Electrocasnicele

O bucătărie modernă e de neconceput fără electrocasnice. Pe zi ce trece bucătăriile devin tot mai sofistifcate. Astăzi avem nevoie de aragaz, de frigider, de cuptor cu microunde, de hotă, de mașină de spălat vase, de espressoare, mixere, cafetiere, aparate de gătit etc. Pentru ca toate aceste dispozitive să nu ocupe mult spațiu, fii atentă la modele, dar și la necesitățile tale.

4. Iluminarea

Iluminarea este foarte importantă. De aceea, în bucătărie trebuie să existe mai multe surse de lumină: deasupra chiuvetei, deasupra mesei de lucru și deasupra sufrageriei. Și nu uita că suprafețele netede și strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, făcând ca dulapurile masive să se dizolve în spațiu.

5. Blatul de bucătărie

Blatul este fața bucătăriei. Dar nu uita că acesta trebuie să fie mai întâi de toate practic, și abia apoi atractiv. Alege materiale rezistente, plăcute din punct de vedere tactil și estetic. Blaturile din materiale scumpe (lemn natural, marmură, granit) creează o atmosferă rece și își pierd farmecul destul de rapid.

6. Pardoseala

Multe persoane își pun parchet laminat în bucătărie. În pofida umidității, murdăriei și riscului de a vărsa o oală pe podea. Dar laminatul este foarte sensibil la umiditate. O asemenea pardoseală se umflă și se contractă, facilitează răspândirea bacteriilor și își pierde farmecul cât ai zice pește. Gresia este mult mai durabilă, iar pe deasupra arată scump și elegant.

7. Perdelele

La alegerea perdelelor trebuie să ții cont de estetica întregii locuințe. E important să creezi imaginea unui ansamblu unitar. De exemplu, draperiile translucide din tul sunt potrivite pentru bucătăriile luminoase de la țară. Iar dacă locuința e amenajată în stil loft, sunt bune draperiile mate.

8. Accesoriile

Feroneria, mânerele, tijele – toate au rolul și contribuția lor. Detaliile mărunte sunt la fel de importante pentru bucătărie, precum accesoriile pentru aspectul tău. Anume aceste detalii adaugă prospețime și individualitate bucătăriei. Prin urmare, acordă-le mai multă atenție decât până acum.

9. Textilele

Covoarele adaugă textură interiorului și contribuie la extinderea vizuală a spațiului, în special modelele monocrome cu fir scurt. Dacă visezi la un interior în stil scandinav, iar scandinav înseamnă mai întâi de toate minimalist, alege covoare de dimensiuni mici, fără inserții și imprimeuri. Covoarele alb-negru se vor încadra excelent într-un interior hi tech, iar un covor cu forme geometrice completează perfect stilul boho.

10. Florile

Plantele de cameră sunt o altă modalitate excelentă de a readuce interiorul la viață. În bucătărie îți recomandăm epipremnum, aglaonema sau zamioculcas. Aceste plante nu sunt pretențioase deloc și rezistă ușor la schimbările de temperatură din bucătărie.