Frigiderul nu va mirosi niciodată urât: Iată cum să păstrezi alimentele corect!

Frigiderul este un bun nelipsit din casa fiecăruia din noi. Acolo păstrăm ceea ce e important cu adevărat, pentru că după cum bine știi, nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare. Și berea tot acolo o ținem.

Dar chiar și atunci când îl îngrijim în fiecare zi, acesta oricum emană un miros neplăcut. Acest lucru se întâmplă din cauza umidității și pentru că nu știm să păstrăm alimentele corect.

Cum păstrăm alimentele în frigider?

1. Păstrează alimentele în coșulețe. O asemenea dispunere e mult mai practică, eficientă și plăcută din punct de vedere estetic.

2. Dacă obișnuiești să-ți faci provizii de fructe, legume, salate, prăjituri, brânzeturi și alte produse la kilogram, îți sugerăm să le scoți din punguțele maieu și alte ambalaje nesigure, pe care le primești la magazin și să le muți în caserole de plastic sau borcănașe.

3. Ușa frigiderului este ideală pentru băuturi, sosuri și conserve. La urma urmei și alea trebuie să le ținem undeva.

4. Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară sau celofan pentru a păstra curățenia în interior. Folia asigură o protecție la fel de eficientă precum covorașele din silicon, dar costă mult mai puțin. În plus, dacă o lipești bine, ea nu se observă deloc.

5. Ușa frigiderului este doar pentru produse greu perisabile. Aceasta e zona unde temperatura oscilează cel mai mult și nu se recomandă să ții acolo lapte, ouă sau alte produse cu termen de valabilitate modest.

6. Borcanele de sticlă sunt cele mai bune recipiente pentru salate.

7. O idee creativă care va menține curățenia și va optimiza spațiul din frigider.

8. Unele produse nu se țin în frigider. E vorba de cartofi, fructe tropicale, roșii, ceapă, usturoi, pere, paste, cereale, ulei vegetal, miere etc. Dacă nu știi de unde să începi, tabelul de mai jos îți va da o mână de ajutor.

9. Un platou rotativ îți va face frigiderul multifuncțional.

10. Iată cum să păstrezi vinurile în frigider – și practic, și elegant în același timp.

11. Ca sticlele de bere să nu rostogolească în frigider, fixează-le folosind câteva clipsuri de birou.

12. Multe persoane ignoră sertarul de jos. În zadar.

13. Un suport pentru dosare te poate ajuta cu optimizarea spațiului din frigider.

14. Alimentele au proprietăți diferite și perioade de valabilitate diferite. Prin urmare, pentru a preveni contaminarea încrucișată, cel mai bine e să împarți produsele pe categorii.

15. Pentru a preveni transferul bacteriilor de la un produs la altul, alimentele deja preparate trebuie ținute mai departe de cele crude, în special de carne și pește. Cu alte cuvinte, brânzeturile trebuie separate de afumături, mezelurile de legume, iar salatele de fructe.

16. Băuturile se țin în ușa de la frigider, la bază.

17. Pisează 8-10 comprimate de cărbune activ și lasă pulberea în frigider pentru câteva zile. Cărbunele activ absoarbe ușor toate mirosurile neplăcute din frigider.

Citește și: Care sunt cele 6 alimente ce nu expiră niciodată? Toți românii le au în bucătărie!