Fraza care dă de gol o minte săracă. Ar fi bine să nu o mai spuneți nimănui!

Oamenii se deosebesc între ei, datorită comportamentului și modului de gândire diferit. Ei bine, în acest material vrem să vă facem cunoștință cu o frază parazită, care trădează gândirea slabă a unei persoane. În comunicare și relații, este mai bine să nu o folosiți.

Această frază apare într-o conversație cu o persoană care, a cumpărat ceva, însă pentru ea pare scump, irațional, neprofitabil etc. În diferite versiuni, ea sună cam așa: „În locul tău, mai bine mi-aș fi procurat …”.  Și mai departe vin opțiuni pentru o cumpărătură mai reușită. Care este problema acestei fraze? De ce este mai bine să nu o spunem?

În primul rând, există o valoare în starea de spirit a fiecărei persoane, care are nevoie de ceva anume. Momentul este că cel care spune această frază nu se află în locul celui la adresa căruia este trimisă fraza. Mai ales atunci când consideri că fiecare persoană are propria cale de viață.

În al doilea rând, această frază conține manipularea „Devalorizare”. Când vorbim în acest stil, judecăm și contestăm alegerea celeilalte persoane. După cum știți, deprecierea, în principiu, afectează negativ relația cu o altă persoană. O persoană cu o minte lucidă nu îi va devaloriza pe ceilalți.

În al treilea rând, în contextul semnificației „aș prefera să cumpăr ceva mai ieftin / de două ori mai mult, dar mai economic, în schimb”, această frază subliniază orientarea interioară a persoanei către un stil de viață mai slab. În adevăratul sens al cuvântului. Oamenii de succes și bogați, gândesc complet diferit și au o atitudine complet diferită față de achiziții le mai scumpe. Mai ales că nu cumpără ceva scump cu ultimii lor bani.