Nu spune niciodată așa: 5 fraze care dau de gol o persoană ratată!

Ești ceea ce vorbești. Cuvintele deseori spun mai multe decât pare la prima vedere. Iată 5 fraze care de cele mai multe ori dau de gol un ratat. Oamenii de succes nu le spun niciodată.

1. Nu știu

E bine când ai un simț bun al propriilor capacități și ești sincer față de sine, dar de multe ori acest “nu știu” este un prevestitor al lenii. Indiferent cât de dificilă este sarcina, o persoană inteligentă va încerca să o rezolve, chiar dacă nu a făcut asta până acum. O sarcină nouă este o oportunitate de a învăța lucruri noi.

2. Aș vrea, dar sunt prea ocupat

Dostoievski spunea că omul găsește timp pentru ceea ce vrea cu adevărat. Deci, ori nu vrei și ești un mincinos, ori vrei, dar ești ignorant. Oamenii inteligenți găsesc soluții, nu scuze. A profita de fiecare oportunitate și a face ceea ce vor cu adevărat este ceea ce îi face pe oamenii de succes diferiți de alții.

3. O să vedem

Un mod laș și evaziv de a spune nu. Această promisiune vagă, imprecisă, ocolită, denotă lașitate și lipsă de respect față de interlocutor. Dacă știi sigur că nu vei face asta, așa și spune, nu e necesar să te scuzi și să hrănești o altă persoană cu speranțe false. Doar ratații procedează astfel. Dacă o persoană se exprimă în acest fel, înseamnă că vrea cât mai repede să scape de tine, dar nu are curajul să o spună direct.

4. Nu îmi place să citesc

Într-adevăr, multor persoane nu le place să citească. Dar nu e nevoie să trâmbițezi despre asta ori de câte ori ai ocazia, fiindcă acest lucru nu a dat bine nimănui. Să spui nu îmi place să citesc, înseamnă să-ți citești propria sentință. Sună ca un refuz voluntar de a te dezvolta și a învăța lucruri noi, ca o cale sigură spre prostie.

5. Nu sunt suficient de bun

Henry Ford spunea în felul următor: ”Poți să crezi că ești în stare sau nu ești în stare să faci ceva și în ambele cazuri vei avea dreptate.

Citește și: Nu spăla podeaua cu haine vechi! 9 credințe populare care aduc prosperitatea în casă!