Fie iarna cât de rece: 9 flori de apartament care înfloresc tot anul!

Unii oameni sunt convinși că plantele de interior pot să înflorească doar în perioada caldă a anului, cum e dictat de legile naturii, însă, în realitate, să adaugi puțină “vară” în interiorul casei tale e mai ușor decât crezi. Tot de ce ai nevoie este un pic de îngrășământ, hidratare moderată și cât mai mult soare. Prin urmare, astăzi discutăm despre 9 plante de interior care înfloresc iarna și ce trebuie să faci ca să obții acest lucru.

Flori de cameră care înfloresc iarna

Cyclamen

Una dintre cele mai nepretențioase plante de interior, care te va bucura cu nuanțe intense până la primăvară. Atunci când alegi floarea Cyclamen, fii atentă la număr de muguri. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Ca înflorirea să nu încetinească, va trebui să înlături corolele ofilite cu tot cu tulpinuțe, răsucindu-le foarte atent.

Cât de des trebuie udată: La fiecare 3 zile.

Cel mai bun loc: În apropierea ferestrei, dar astfel încât razele solare să nu cadă direct pe floare, iar temperatura camerei să nu depășească 22 ° C.

Zygocactus-Schlumbergia (Crăciunel)

Crăciunelul și-a câștigat denumirea datorită faptului că înflorește în timpul sărbătorilor de iarnă, dar dacă vei avea grijă de el, ai putea să prelungești această perioadă până în luna aprilie. Floarea se simte bine în ghiveciuri suspendate, unde înflorește mai abundent.

Cât de des trebuie udată: O data la 3-4 zile.

Cel mai bun loc: Într-o camera cu temperaturi moderate sau un balcon izolat.

Citește și: Periculoase pentru cei mici: 8 plante de interior de care trebuie să scapi urgent dacă ai copii!

Îngrijire plante de apartament iarna

Iasomie de camera

Iasomia de interior te va încânta nu numai cu flori delicate, ci și cu o aromă foarte plăcută, discretă, cu condiția că ai grijă de lăstarii atârnați și folosești îngrășăminte pentru plante cu flori. După încheierea perioadei de înflorire, scurtează lăstarii și udă floarea mai rar, astfel încât iasomia să se poată regenera.

Cât de des trebuie udată: La fiecare 3 zile, cu apă fără clor. Este important să nu lași pământul să se usuce, astfel încât mugurii să nu se destrame.

Cel mai bun loc: Un pervaz cald și luminos.

Begonia

Begonia iubește căldura și umezeala, dar nu tolerează să fie stropită. Pentru a menține nivelul de umiditate necesar, îți recomandăm să pui un recipient cu apă alături de ea. Floarea reacționează bine la hrănirea regulată, prin urmare, îți sugerăm să aplici îngrășăminte pe sol la fiecare două săptămâni. La temperaturi sub 17 ° C, begonia nu va înflori, iar sub razele directe ale soarelui își poate pierde culoarea sau se poate usca.

Cât de des trebuie udată: O dată la 2 zile, cu apă fără clor.

Cel mai bun loc: Un pervaz cald, cu lumină difuză.

Citește și: O gură de aer proaspăt: 11 flori de interior pentru fiecare cameră din casa ta!

Plante de apartament care înfloresc tot timpul

Balsamina

Frunzele și florile plantei sunt foarte delicate și suculente și au nevoie de umiditate abundentă, grație căreia Balsamina înflorește frumos în perioada rece a anului. Dar cel mai bine este să o păstrezi la distanță de alte flori, deoarece în spații înguste, îi pot cădea frunzele.

Cât de des trebuie udată: La fiecare 2 zile.

Cel mai bun loc: Un pervaz cald, dar fără să fie expusă direct la lumina soarelui. Temperatura aerului de până la 25 ° С.

Camellia japonica

Camelia este considerată o plantă capricioasă, dar asta nu înseamnă că nu-i poți veni de hac. Cel mai important de știut este că planta nu tolerează căldura atunci când mugurii se coc, înflorirea începând la temperatura de 15 ° C. La o temperatură mai mare de 19 ° C, florile pot să cadă. Frunzelor le place să fie stropite, dar umezeala excesivă dăunează plantei. Lumina trebuie să fie difuză, pe parcursul întregii zile. Poți adăuga surse de lumină artificială.

Cât de des trebuie udată: O data la două zile, cu apă fără clor.

Cel mai bun loc: Un pervaz rece.

Citește și: Nu au nevoie de lumină: 10 plante de apartament care preferă umbra!

Flori care înfloresc permanent

Mușcată

Această plantă este foarte populară, deoarece înflorește aproape pe tot parcursul anului, chiar și în casele persoanelor care nu au experiență de îngrijire a florilor. Toamna și iarna, floarea se simte grozav pe pervazul ferestrei sau chiar în colțul unei camere cu iluminare bună, iar primăvara poate fi amplasată pe balcon.

Cât de des trebuie udată: Abundent, la fiecare 3 zile.

Cel mai bun loc: Pe un pervaz cald, chiar și sub razele soarelui.

Coleria

Coleria iubește umiditatea moderată și temperaturile de 23-26 ° C și reacționează bine la aceleași îngrășăminte ca și orhideea. Sub nici o formă nu trebuie să-i stropești frunzele, deoarece se poate ofili.

Cât de des trebuie udată: O dată în 2 zile.

Cel mai bun loc: Un pervaz cald, fără să fie expusă direct la soare.

Guzmania

Această plantă vie și multicoloră este ușor de îngrijit, fiindcă se simte bine chiar și în spații întunecate și nu îi place să fie udată abundent. În schimb, planta adoră aerul proaspăt, așa că ai grijă să ventilezi camera regulat.

Cât de des trebuie udată: La fiecare 3 zile, cu apă caldă.

Cel mai bun loc: Un pervaz cald.

Citește și: Inspiră adânc: 15 plante de cameră care purifică aerul și sunt ușor de întreținut!