Feng Shui: 5 reguli universale, potrivite pentru orice locuință

Stilul Feng Shui s-a născut în China, iar regulile sale dictează modul de amplasare și amenajare a odăilor în casă.

Înțelepții chinezi spun că viața noastră depinde de mulți factori, dar în primul rând de casa în care locuim.

Pentru ca o casă să fie cuib de energie pozitivă se iau în calcul mai multe aspecte:

-cum este poziționată construcția în raport cu soarele;

-care este forma sa;

-cum este planificată locuința;

-culorile și decorațiunile folosite.

Combinația corectă a acestora permite crearea unui spațiu armonios, care oferă energie și o stare de bine.

Așadar, iată 5 reguli universale, care trebuie să fie respectate în orice casă.

1. Intrarea într-o casă trebuie să fie liberă, întrucât în fața ușii se formează fluxuri de energie Qi, care intră pe ușă.  La fel, ușa de intrare trebuie să fie mereu curată și bine iluminată. În antreu, vizavi de intrare, nu trebuie să fie plasate oglinzi, pentru că energia Qi se va reflecta înapoi afară. Cel mai bine oglinzile să fie amplasate lateral.

2. Plita din bucătărie trebuie să fie poziționată așa încât, cel ce gătește să-i vadă pe cei ce intră și ies din odaie. Plita care stă în mijlocul camerei nu are suport suficient. Ai grijă și de cuptor, ca acesta să fie mereu curat.

3. Patul din dormitor trebuie amplasat așa încât să-i vezi pe toți cei ce intră în cameră, dar nici așa încât picioarele să fie direcționate spre ușă. Tăblia patului trebuie să fie neapărat lângă perete, în acest mod denotă protecție și stabilitate. Lenjeria de pat nu trebuie să conțină elemente de agresivitate ( mașini, animale sălbatice). Deasupra patului nu se pun lustre, rafturi sau alte obiecte suspendabile.

4. Camera de baie este reflexia curățeniei și sănătății, conform Feng Shui. Dacă toaleta este în camera de baie, vasul nu se instalează vizavi de ușă. Astfel energia pozitivă ajunge direct în canalul de scurgere. Persoana care se află în cadă sau la duș trebuie să-i poată vedea pe cei ce intră. Nu trebuie să existe obiecte sanitare stricate, baterii care curg, iar faianța trebuie să fie de culori deschise și mereu curată.

5. În birou, masa de lucru trebuie să fie poziționată vizavi de intrare, spre ungher. În spatele celui ce stă la masă trebuie fie neapărat perete, ca acesta să fie protejat.

Dacă vei respecta aceste reguli, în casa ta va fi mereu plăcut și confortabil.