Femeile care le consumă arată mai tinere: 7 alimente indispensabile pentru femei!

Atunci când pielea se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să o tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Câte nu inventează oamenii în căutare de soluții ușoare.

Dar principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător. Și invers. Dacă rația ta alimentară va include produsele de mai jos – pielea își va recăpăta sănătatea de odinioară.

Alimente pentru piele sănătoasă

#1. Avocado

Acest fruct conține o cantitate imensă de antioxidanți, vitamine (K, C, E, B5, B6), minerale (cupru, fier, zinc, mangan, fosfor, magneziu) și grăsimi sănătoase. Consumul regulat de avocado întărește imunitatea, protejează pielea de îmbătrânire și de efectul razelor ultraviolete. O jumătate de avocado pe zi sau trei fructe pe săptămână sunt suficiente pentru a menține sănătatea pielii și a echilibra activitatea sistemului digestiv.

#2. Lactatele

Iaurtul, brânzeturile și laptele conțin calciu și triptofan – două elemente esențiale, care diminuează riscul de fracturi sau osteoporoză, îmbunătățesc starea capilarelor de pe față, contracțiile musculare, starea tenului și au o influență benefică asupra secrețiilor de hormoni. Nutriționiștii susțin că 100 de grame de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau 20-30 de grame de cașcaval tare pot fi consumate chiar și seara.

#3. Pește

Peștele contribuie la încetinirea declinului cognitiv, îmbunătățește calitatea somnului, memoria, menține vederea normală și întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. Grație conținutului bogat de Omega 3, peștele accelerează regenerarea pielii și stimulează secreția de elastină și colagen, care sunt esențiale pentru sănătatea tenului.

#4. Carnea de vită

Alimentele bogate în fier precum carnea de vită, fasolea roșie sau tofu sunt esențiale pentru a menține un nivel sănătos de fier în organism și a preveni modificări neplăcute ale unghiilor părului sau pielii. Deficitul de fier duce la păr uscat și friabil, unghii concave și ten bolnăvicios.

#5. Broccoli

Broccoli conține glucorafanin, un compus care protejează tegumentul și funcționează ca o barieră între razele ultraviolete și piele. Această substanță reface tegumentul în caz de arsuri solare minore. Totodată, broccoli are efect anticancerigen.

#6. Tofu

Tofu este bogat în fier, calciu și proteine. El este benefic pentru sănătatea pielii femeilor în timpul menopauzei. Soia încetinește formarea ridurilor, îmbunătățește elasticitatea pielii, ajută la creșterea producției de colagen.

#7. Nucile și semințele

Nucile conțin vitamina E, antioxidanți și acizi grași care ameliorează starea pielii și o fac mai rezistentă la acțiunea factorilor externi. Atât nucile, cât și semințele se numără printre cele mai sănătoase alimente care fac parte din dieta unei femei.

Citește și: Nu trece nici o zi fără ca omul sănătos să consume aceste 5 fructe!