Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!

Frumusețea este în ochii privitorului și este relativă. Standardele frumuseții diferă de la o perioadă și o cultură la alta. Marilyn Monroe spunea că: “la o femeie trebuie să fie frumoase privirea și buzele. Privirea pentru a îndrăgosti, iar buzele pentru a demonstra că iubește”, iar celebrul croitor Yves-Saint Laurent era ferm convins că: “pentru a fi frumoasă, o femeie are nevoie doar de o bluză neagră, o fustă neagră și să meargă braț la braț cu bărbatul pe care îl iubește. ”

Bineînțeles că aceștia romantizau ușor imaginea femeii și a bărbatului și cerințele față de frumusețea unei femei sunt ceva mai mari. Potrivit stiliștilor, există 8 aspecte importante, de care trebuie să țină cont fiecare femeie care se consideră frumoasă și îngrijită.

Îngrijirea corectă a părului

În pofida celor care susțin că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână pentru a nu-l deteriora, stiliștii continuă să afirme inversul, părul trebuie spălat atunci când este murdar, și nu este nici sănătos, nici igienic și nici plăcut din punct de vedere estetic să procedezi altfel.

Apropo, dacă natura te-a înzestrat cu un păr bogat, lung și voluminos, nu-ți fie teamă să tai din el, mai ales dacă vârfurile sunt despicate, subțiri și arată neglijent. De regulă, părul crește înapoi.

Citește și: De evitat! 7 greșeli comune care îngrașă părul!

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor

Dacă bărbații nu s-au aliniat în rând pentru a-ți săruta mâna (totul abia urmează), nu înseamnă că trebuie să treci cu vederea peste pielea aspră și manichiura neîngrijită. Frumusețea unei femei începe de la vârful degetelor.  Nu uita că manichiura trebuie făcută cel puțin o dată la 2 săptămâni și dacă învelișul s-a dezlipit de cel puțin un deget, acesta trebuie îndepărtat și aplicat din nou pe toate unghiile.

Citește și: Mizăm pe forma unghiilor: 9 modele de manichiură la modă

Machiaj de zi și de seară

Celebra Coco Chanel sublinia cu o doză sănătoasă de ironie: “o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine”. Și avea dreptate. Machiajul a devenit astăzi un adevărat atribut al feminității, indiferent dacă ne bucură sau nu acest lucru.

Bineînțeles, contează să nu exagerezi, să nu confunzi machiajul de zi cu cel de seară și să nu experimentezi fără a ține cont de sugestii. Uite o sugestie gratuită din partea noastră. Concentrează-te pe o singură zonă atunci când te machiezi, de exemplu, ochii sau pomeții, nu pe toate simultan.

Îngrijirea pielii feței

Nu fiecare femeie se poate lăuda cu o piele de porțelan, precum zeițele Olimpului, dar chiar și cea mai spectaculoasă coafură și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată. Aici regulile sunt simple. Respectă igiena elementară, iar dacă problemele continuă să apară, apelează la consultația unui medic sau a unui cosmetician.

Citește și: Fiecare a doua femeie face minim 2 dintre aceste greșeli, în îngrijirea tenului. Vezi dacă le faci și tu!

Exerciții corp tonifiat

Nu – femeia nu ar trebui să arate asemenea unui culturist cu un relief muscular pronunțat, dar sportul trebuie să fie prietenul tău. Chiar dacă ai un metabolism de invidiat și nu se adună grăsimi nicăieri, odată cu înaintarea în vârstă pielea devine flască și „plictisitoare”. Pentru a încetini acest efect, sportul trebuie să devină o parte componentă a rutinei tale zilnice, fie că e vorba de fitness, jogging, pilates sau dans.

Citește și: Sportul sau masajul: cum stimulezi producerea celor 4 hormoni ai fericirii?

Picioare frumoase fără varice

Bunica mea spunea: “Mai bine 3 riduri pe gât, decât unul pe genunchi”. Multe femei uită de frumusețea picioarelor și nu au grijă de ele. Sfatul nostru – încearcă să stai cu picioarele îndreptate în sus, deasupra capului, ori de câte ori ai ocazia. Acest lucru va preveni apariția varicelor și va reduce densitatea acestora.

Când este vorba de încălțăminte, uită de flip-flops, balerini și cizme ugg, în favoarea unui toc, mult mai potrivit pentru o femeie, chiar dacă are doar 2-4 cm.

Citește și: Urmează regulat aceste 4 sfaturi simple și vei avea tălpi ca de bebeluși

Epilare picioare acasă

Deși unii bărbați spun că nu le pasă dacă ai fire de păr pe picioare sau nu, rămâi vigilentă! Acest lucru nu îți adaugă feminitate.

Garderoba femeii moderne

Pe lângă faptul că hainele trebuie să fie întotdeauna curate și călcate, este important să fie potrivite vârstei. Pentru a arăta întotdeauna bine, garderoba ta trebuie să conțină cel puțin: o rochie neagră mică, pantaloni negri, câteva fuste clasice, bluze, un trench și un palton din cașmir. Completează-ți ținutele cu accesorii și vei fi mereu la înălțime.

Toate cele enumerate mai sus nu vor avea nici un efect combinate cu o expresie mohorâtă pe față. Prin urmare, zâmbește și toți bărbații îți vor răspunde cu aceeași monedă!