Femeia fericită arată mai tânără: 7 obiceiuri care te vor face mai fericită!

Fericirea nu este un rezultat, ci un proces. Trăim în așteptarea fericirii și ne tot gândim: mâine-poimâine vom fi promovate la locul de muncă, vom cumpăra un apartament, o mașină, vom merge în vacanță la mare și atunci, abia atunci, vom fi fericite.

Însă la 70 de ani fericirea o vei asocia cu zâmbetul tatei de pe vremea când era tânăr, cu un vals de toamnă, cu plimbările serale cu prietena de pe vremea când nu aveai nici mașină, nici apartament și nici bani în buzunar. Iată câteva obiceiuri ale femeilor care trăiesc aici și acum și rămân întotdeauna tinere și frumoase.

1. Petrec mult timp cu prietenii 

Prietenii buni sunt o componentă importantă a setului tău de anti-îmbătrânire din două motive. În primul rând, ei te fac să râzi, iar râsul asigură un impuls natural de energie și bună dispoziție, iar în al doilea rând, ei te acceptă așa cum ești și îți dau o lecție foarte importantă: fericirea e în lucruri mărunte.

2. Au un hobby

Nimic nu întinerește o femeie mai bine decât pasiunea pentru ceva. Ochii plini de entuziasm, satisfacția care debordează pe față și sufletul împlinit sunt cele mai bune amprente ale tinereții. O femeie pasionată de ceea ce face nu va fi niciodată nefericită. Tinerețea este mai întâi de toate o stare de spirit. Zâmbetul sincer, râsul, scânteia din ochi, sinceritatea și bunătatea ne fac mai tinere și mai atrăgătoare.

3. Sunt mereu ocupate

Celebrul psiholog, scriitor și profesor american, Dale Carnegie, spunea: Fii mereu ocupat. Ăsta e cel mai ieftin medicament din lume și unul dintre cele mai eficiente.  Oamenii fericiți sunt mereu ocupați cu ceva. Asta nu înseamnă că muncesc zi și noapte, ci că nu pierd timpul în zadar și orice ar face – o fac cu dedicație, indiferent că e vorbă cu muncă, familie, hobby sau întâlniri cu prietenii.

4. Știu să se răsfețe

Viața este o comoară pe care trebuie să o prețuim. Munca, soțul, copiii, afacerea, obligațiile familiale – toate sunt importante. Însă, din când în când trebuie să iei o pauză și măcar pentru câteva ore să te gândești numai la tine. SPA, yoga, o pereche nouă de pantofi, un pahar de vin, o cutie de ciocolate, o vizită la teatru, câteva ore de somn în plus etc. Găsește ceea ce-ți place și adaugă un pic de culoare în rutina cotidiană.

5. Abordează problemele cu umor

Oamenii care zâmbesc arată mai bine. Și se simt mai bine. Și trăiesc mai bine. Râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar simțul umorului și ironia la adresa propriei persoane ajută în cele mai deznădăjduite momente. Râsul este un medicament gratuit, dar eficient și cel mai bun agent de întinerire.

6. Duc o viață socială activă

Viața socială activă te menține în formă din mai multe motive. În primul rând, conexiunile sociale îți îmbunătățesc starea de spirit și îți cresc pofta de viață. În al doilea rând, contactul social creează un stimul pentru a avea unghii, păr, piele, mâini și picioare frumoase. Și desigur, o vestimentație demnă de o adevărată lady.

7. Se bucură de moment

Marc Levy spunea că: Ieri a trecut, mâine nu există încă, ce contează este astăzi, prezentul. Gândindu-te prea mult la trecut și la viitor, s-ar putea să ratezi prezentul. Învață să fii aici și acum. Ridică privirea din telefon și trăiește clipa. Viața s-ar putea să fie mai expresivă decât ai crezut până acum.

Citește și: Oriunde te îndrepţi, fă-o din toată inima: 9 lecții de viață de la maestrul gândirii chineze, Confucius!