Femeia fericită arată mai tânără: 10 obiceiuri matinale, care te vor face fericită!

Dacă ești obosită și stresată dimineața și tot mai des se întâmplă să începi ziua cu stângul, înseamnă că obiceiurile tale matinale nu sunt eficiente. Iată 10 obiceiuri matinale, care îți vor încărca bateriile și te vor face mai fericită.

1. Trezește-te devreme

Este un fals că oamenii se împart în matinali și nocturni. Ritmul este dat de om și de obiceiurile sale. De aceea, nu ezita să te trezești dimineața devreme. Oamenii de știință au demonstrat că persoanele care încep ziua odată cu răsăritul soarelui sunt mai productive și mai fericite decât cele care se tolănesc în pat până la 9. Cu condiția că te culci puțin mai devreme.

2. Bea apă în loc de cafea

Trezirea este stresantă pentru organism și e urmată de secreția de cortizol. Dacă bei cafeaua imediat după ce te-ai trezit, cortizolul va neutraliza efectul cofeinei și eficiența acesteia va scădea de câteva ori. Din această cauză, te vei simți deprimată. Mai bine bea apă. Un pahar cu apă de dimineață stimulează activitatea sistemului digestiv și a tuturor organelor interne.

3. Fă-ți patul de dimineață

Oamenii de știință au demonstrat că acest obicei crește starea de bine și te pregătește pentru o zi productivă. Un sondaj efectuat de hunch.com la care au participat aproape 70.000 de persoane, a arătat că 71% dintre cei care își fac patul de dimineață se consideră oameni fericiți, în timp ce 62% dintre cei care sar peste această activitate se consideră nefericiți.

4. Fă duș

Un duș rece întărește sistemul imunitar, îmbunătățește aspectul pielii și al părului, ameliorează disconfortul muscular, ameliorează depresia, accelerează circulația sângelui și întărește sistemul cardiovascular. Iar cel mai important, crește încrederea de sine și starea de bine. Studiile arată că oamenii au nevoie în medie de 3,5 zile pentru a se adapta la apa rece.

5. Fă gimnastică

Exercițiile de dimineață îți pot da un impuls de energie pentru toată ziua. Chiar și 10 minute de mișcare în fiecare dimineață te vor ajuta să te trezești mai repede și îți vor încărca bateriile până seara târziu. Mișcarea îmbunătățește nu numai corpul, ci și starea mentală și emoțională. Gimnastica ordonează gândurile și potolește emoțiile negative.

6. Nu intra pe Facebook

Dacă citești acest articol, probabil ai venit de pe Facebook. Dacă îl citești la 6 dimineața, trebuie ceva să schimbi. Dacă începi ziua pe facebook sau, mai rău, pe portaluri de știri – riști să-ți strici dispoziția de dimineață. Știrile despre politică, accidente, inechitate socială, pandemie, viața celebrităților etc nu fac decât să te întristeze chiar de la început de zi.

7. Fă-ți un plan

Întocmește o listă de lucruri pe care trebuie să le faci azi și scrie-le pe hârtie. Acest truc îți va ordona gândurile, te va pregăti pentru o zi productivă și va elimina incertitudinea și sentimentul de anxietate, care apare atunci când avem multe de făcut. Obiceiul de a întocmi și a scrie un plan este atributul oamenilor fericiți.

8. Mănâncă

Iată cea mai veche înțelepciune din lume: sătul înseamnă fericit. Majoritatea oamenilor sacrifică micul dejun. În zadar, pentru că anume micul dejun formează un metabolism sănătos, iar masa de dimineață se transformă aproape complet în energie. Pe de altă parte, un om lipsit de energie este frustrat, deprimat și arțăgos.

9. Profită de plăcerea dimineții

Unii oameni urăsc dimineața mai tare decât dentiștii, impozitele și buletinele de știri. Deșteptătorul ne scoate cu impasibilitate din lumea confortului absolut și ne aruncă în universul responsabilității, deciziilor dificile și oboselii cronice. Dar numai dacă îi permitem să o facă. Ce ar fi dacă nu i-am permite și am trăi dimineața în plăcere?

10. Nu te lenevi

Multe persoane au obiceiul de a seta alarma la 6.30, ca să mai doarmă încă 30 de minute și să se ridice din pat la 7.00. Acest reset facilitează dezvoltarea depresiei, din simplul motiv că ciclul de somn (1,5 ore) nu trebuie perturbat. După deșteptare, încearcă să rămâi trează. Iar ca să nu te simți zdrobită dimineața, culcă-te puțin mai devreme.

Citește și: Mănânci și slăbești: 12 sfaturi ca să mănânci mai puțin și să nu faci burtă!