Femeia după casă se cunoaște: 6 lucruri care nu au ce căuta în casa ta!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate aceste mărunțișuri scot în evidență o gospodină iscusită. Dar în același timp, există câteva semne care dau de gol o gospodină rea. Iată 6 lucruri din bucătărie pe care o gospodina rea le ține în casă, iar una bună le aruncă.

1. Tocatoarele universale de plastic

Fisurile negre de pe tocator sunt pline de microbi și bacterii. Mai ales când vorbim de plastic. De pe tocator, ele ajung direct în farfurie. De aceea, se recomandă să folosești modele de lemn și să ai mai multe tocatoare pentru a evita contaminarea încrucișată. Pentru a prelungi durata de viață a tocatorului de lemn, clătește-l regulat cu oțet alb. Oțetul îndepărtează murdăria și asigură un efect antibacterian durabil.

2. Mobila cu piciorușe

Mobila cu piciorușe favorizează acumularea prafului sub dulap și face curățeania mai grea. Experiența arată că murdăria de sub dulap se răspândește încet (dar sigur) prin toată casa. Dacă ți-e lene să faci curat sub dulap, să nu te mire că murdăria nu dispare nicăieri. În afară de asta, de cele mai multe ori picioarele mobilierului deteriorează podeaua.

3. O singură cârpă pentru toate

În ceea ce privește prosoapele de bucătărie– contaminarea încrucișată nu a dispărut nicăieri. Și dacă ai în arsenal un singur prosop cu care ștergi și masa, și vesela, și chiuveta, și blatul de bucătărie, și podeaua (dacă mai scapi câte o picătură de gem sau albuș de ou) – să știi că vei da de belea.

4. Suportul pentru cuțite

Aproape toată lumea are unul. Suporturile de lemn ocupă o suprafață prea mare de lucru și favorizează dezvoltarea mucegaiului. Studiile au arătat că o femeie are nevoie în medie de numai 3 cuțite. Ele pot fi păstrate în sertar sau pe o bandă magnetică.

5. Recipientele de plastic

Multe gospodine păstrează în astfel de cutii zahăr, sare, cereale și leguminoase. Acest lucru este comod și util. Dar dacă recipientele sunt goale și stau așa de câteva luni, de ce să le mai ții în bucătărie? Chiar dacă nu le folosești, ele devin periculoase pentru sănătate și își pierd utilitatea în timp. Aruncă-le și nu uita că strângerea de lucruri inutile este un obicei bătrânesc.

6. Electrocasnicele defectate

Nu mă refer la prăjitorul de pâine care s-a defectat ieri, ci la aragazul vechi care stă la balcon, la aspiratorul pe care nu l-ai folosit de 3 ani și mașina de cusut care a fost lăsată uitării. Realitatea este cât se poate de simplă: dacă nu ai reparat un lucru timp de un an, cu certitudine nu ai nevoie de el, pentru că altfel era să-l repari, deci NU ai nevoie de el.