Femeia cu stil impecabil: 8 reguli de modă de la Coco Chanel

Coco Chanel a intrat în istorie nu numai ca designer de modă care a creat una dintre casele de modă iconice, ci și ca femeie cu un stil impecabil.

Am decis să reamintim de cele 8 sfaturi principale de modă ale Marii Mademoiselle, care sunt actuale și astăzi!

Nu-ți fie frică să porți bijuterii

Chanel a subliniat întotdeauna că poartă bijuterii simple și consideră că femeile ”împodobite” cu bijuterii scumpe sunt vulgare. Astăzi poți găsi numeroase mărci care produc bijuterii de înaltă calitate, nu neapărat din metale prețioase, care te vor servi foarte mult timp și îți vor completa imaginea.

Nu exagera cu accesoriile

Coco era sigură că imaginea devine ideală doar atunci, când scoți ultimul accesoriul pe care l-ai pus.

Fii elegantă

Poți fi prea chitită, dar niciodată nu poți fi prea elegantă, a afirmat Chanel. Prin eleganță, designerul de modă avea în vedre nu dragostea pentru lucrurile plictisitoare și conservatoare, ci o croială bună, materiale de înaltă calitate și gustul delicat.

Confortul este primordial

Chanel credea că confortul și comoditatea sunt caracteristici cu mult mai importante decât culoarea și stilul unui lucru. Designerul a acordat multă atenție practicității.

Nu te transforma într-un bărbat

În ciuda faptului că Coco a introdus pantalonii pentru femei în modă, ea a menționat întotdeauna că în niciun caz nu vrea ca femeile să înceapă să se îmbrace ca bărbații și a cerut să nu încerce să-i imită.

Atenție cu fustele mini

Chanel ura fustele mini, considerând că această lungime este una dintre cele mai necomplementare pentru picioarele feminine – designerul de modă era sigur că mini „tăia” fără milă chiar și cele mai frumoase și mai subțiri picioare în jumătate.

Nu sta în același loc

Stilul se poate și ar trebui să se dezvolte, credea Chanel, și avea perfectă dreptate. Nimic nu stă pe loc și chiar dacă crezi că ți-ai găsit imaginea ideală, poți și ar trebui să experimentezi cu ea – opțiunea ideală ar fi să rămâi fidelă stilului tău, introducând în mod regulat ceva nou în el. Nu este întotdeauna ușor, dar rezultatul vă va depăși așteptările!

Nu-ți fie teamă să copiezi imaginea care îți place

Dar, cu acest punct, ar trebui să fii mai atentă – una este să porți haine de designeri necunoscuți, care s-au inspirat de creațiile culte a designerilor de modă celebri și cu totul altceva e să cumperi fake-uri. Primul lucru este absolut normal, al doilea poate fi considerat cu siguranță un adevărat eșec al modei.

Și nu-ți fie teamă să repeți imaginile vedetelor care îți plac – poți oricând să aduci ceva propriu ținutei care te-a inspirat și chiar dacă decizi să nu schimbi nimic, oricum ținuta va arăta diferit.