Fără să cunoști aceste 15 reguli etice de bază, n-ai ce căuta la petreceri

Reuniunile de familie sunt plăcute, lipsite de griji și foarte confortabile. Însă fiecare dintre noi este nevoit să meargă uneori la petreceri corporative, serbări la restaurante sau la cineva în ospeție. Iată de ce trebuie să cunoaștem regulile etice de bază când luăm masa în compania unor oameni selecți. Altfel riscăm să ne dăm de rușine. Dacă nu acesta este scopul tău, reține următoarele puncte:

1. Poartă geanta în mâna stângă. Mâna dreaptă trebuie să fie mereu liberă, pentru ca să poți să-i saluți pe oameni.

2. Nu pune telefonul pe masă și cu atât mai mult nu naviga în rețele sociale, vei supăra interlocutorul. E mult mai interesant să comunici cu oamenii pe viu.

3. La restaurant, pune tacâmurile corect. După poziția lor, chelnerul îți citește starea. Este un moment extrem de important, pentru a evita situațiile stânjenitoare.

4. Reține: într-un anturaj select, oamenii nu ciocnesc paharele! Nu trebuie să loviți pocalele pentru a auzi sunetul preferat. Pur și simplu ridică paharul și privește în ochi persoana cu care bei.

5. Dacă îți cade șervețelul, ridică-l singur. Dacă a căzut furculița, cere ajutorul chelnerului.

6. Într-un restaurant ne este normal să ajuți chelnerul: nu-i oferi farfuria sau nu-l ajuta să te servească. În acest fel îl încurci mai mult și deranjezi alte persoane.

7. De asemenea, nu ești obligată să ajuți stăpâna casei la strâns masa. Din politețe, trebuie să te autoinviți s-o ajuți, iar ea trebuie să-ți mulțumească și să refuze.

8. Nu lăsa lingurița în ceașcă. De ea este nevoie doar pentru a amesteca zahărul.

9. Piaptănă-te, pudrează-te și aplică rujul doar la toaletă! Nu este frumos să aplici pudra la masă, chiar dacă este de la Chanel.

10. Femeia nu trebuie să roage bărbatul să-i țină geanta. Acesta trebuie s-o ajute doar cu haina.

11. Dacă ai făcut o boroboață, cere-ți scuze o singură dată. Nu trebuie să amintești iar și iar despre situația respectivă și să-ți ceri de fiecare dată scuze.

12. La restaurant, femeia este cea care decide când se încheie cina.

13. În orice local ai intra, salută administratorul, chelnerul sau alte persoane prezente. Nu contează statutul, sexul sau naționalitatea.

14. Fii atentă la manichiura ta dacă participi la un eveniment oficial. Optează pentru niște unghii roșii sau nude, fără desene și pietre.

15. Întotdeauna mulțumește-i gospodinei, chelnerului sau sărbătoritului.