Fără piatră și ascuțitor! Vecina m-a învățat cum să ascut cuțitele rapid și eficient!

Un cuțit bun și ascuțit corect este cel mai important instrument din orice bucătărie. Însă, întreținerea și ascuțirea cuțitelor este o mare bătaie de cap, nu-i așa? Acum un an, am cumpărat o ascuțitoare mecanică pentru cuțite și nu am avut probleme timp de câteva luni, dar s-a stricat și ea foarte rapid.

Cum nu mă pricepeam la ascuțit cuțite, eram nevoită să cumpăr instrumente noi sau să apelez la diverse ateliere, din când în când. Și așa urma să fie până în prezent, dacă nu era vecina mea cu care trebuia să pregătim împreună o cină de Crăciun.

Cuțitele m-au dat de gol și de această dată, dar vecina nu s-a pierdut cu firea și m-a învățat un truc simplu și eficient, fără să fie nevoie de meșteri, ascuțitori speciale sau pietre. În doar câteva minute, cuțitele erau ascuțite și gata de lucru.

Am fost foarte surprinsă, pentru că am primit un cuțit perfect ascuțit, de parcă tocmai mi l-au întors din atelier. Iar vecina nu a avut nevoie decât de o farfurie obișnuită de ceramică pentru a obține acest efect.

Deci, pentru a ascuți un cuțit, acesta trebuie frecat atent de rama inferioară a unei farfurii, avansând de la mâner spre vârf, după cum e reprezentat în imagine. Cuțitul trebuie să formeze un unghi de aproximativ 20-25 de grade cu inelul inferior al farfuriei și trebuie frecat de 8-10 ori de o parte și de alta a lamei.

Citește și: Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!

Este foarte important să nu te grăbești pentru a nu deteriora lama acestuia. Înainte de asta, farfuria poate fi înmuiată în apă, pentru un efect mai bun, din spusele vecinei mele. Dar, ascuțind celelalte cuțite, nu am observat nici o diferență esențială.

Din câte vezi, metoda este foarte simplă, iar calitatea e surprinzătoare. O poți testa chiar acum, fără să fie nevoie să apelezi la ajutorul nimănui. Oare poate fi ceva mai plăcut decât asta?

Citește și: M-a lepădat: Am decis că el nu merită să fie fericit și i-am distrus viața