Fără masă de bucătărie: 7 idei de amenajare a bucătăriei mici de care te vei îndrăgosti imediat!

Suprafața mică nu e un motiv să renunți la un interior elegant, îngrijit și bine gândit. Firește că dimensiunea contează, dar chiar și o bucătărioară de 5 mp., fără masă și blat, poate arăta de milioane dacă este gândită corect.

Atunci când spațiul este limitat, designerii trebuie să meargă la compromisuri și să caute soluții neobișnuite, dincolo de înțelegerea tradițională a conceptului de bucătărie.

Una din aceste soluții este renunțarea la masa de bucătărie. Sună curios, nu-i așa? Hai să vedem cum arată în practică acest lucru.

Idei de amenajare bucătării mici

Oricât de paradoxal ar suna, o insulă de bucătărie poate fi integrată chiar și într-un spațiu mic. Insula poate fi folosită ca spațiu de depozitare, accesibil din toate părțile, ca blat de bucătărie și ca zonă de luat masa. O soluție perfectă pentru o bucătărie mică de bloc. Deasupra ei atârnă o lampă care luminează zona, adăugând camerei prospețime și expresivitate.

Un alt element care poate fi transformat în zonă de luat masa este pervazul ferestrei. În locul unui pervaz de dimensiuni standard, poți monta un model extins, cu spațiu pentru picioare, ca parte integrantă a mobilierului de bucătărie. Pervazul reinventat poate fi echipat cu scaune de tip bar, care sunt confortabile și se integrează armonios în interior.

Idei amenajare bucătării mici și înguste

De altfel, dacă spațiul este limitat, poți transforma blatul de bucătărie într-un blat de bar și lua masa acolo. Soluția arată stilat și contemporan. În plus, este foarte practică, delimitează bucătăria de living și e ușor de întreținut. O astfel de amenajare minimalistă este perfectă pentru un apartament în care locuiește un cuplu fără copii.

O altă modalitate de a trișa și a depăși problema spațiului mic constă în montarea unui blat extensibil de bucătărie. Acesta nu ocupă spațiu, e foarte practic, ușor de utilizat, ușor de întreținut și nu în ultimul rând – arată modern și elegant. Mai multe idei de organizare a spațiului într-o bucătărie mică poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!

Idei amenajare bucătării foarte mici

Ideile de mai sus ți s-au părut creative și neobișnuite? Păi bine, ele sunt floare la ureche în comparație cu ideea de mai jos. Unii designeri sunt gata să meargă mult mai departe, reinventând totalmente conceptul de zonare în apartament. Bucătăria a fost îmbinată cu living-ul, dar pentru a optimiza spațiul, masa a fost incorporată direct în perete, de o parte și de alta a acestuia.

Amenajarea unui apartament mic nu e o sarcină deloc ușoară, în special dacă bucătăria este îngustă și are forma unui vagon. Proprietarii acestui apartament au renunțat la masa de bucătărie și au prelungit blatul, amenajându-l sub formă de bar, decorând zona în mod corespunzător. Ba mai mult, chiar au montat și un panou pentru diverse însemnări.

Suprafața acestui apartament este de numai 18 metri pătrați. Și chiar și aici a existat loc pentru o bucătărie confortabilă și funcțională. Setul de bucătărie a fost cumpărat de la IKEA, toate echipamentele necesare au fost încorporate, iar hota a fost realizată cu o imprimantă 3D. În ceea ce privește blatul extensibil, el a fost încorporat chiar deasupra radiatorului.